Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Capello véget vethet a 20 éves gyötrődésnek

2014.06.17. 17:43
Capello csak orosz bajnokságból válogatott, a koreai kapitány légiósokra épít. Ez a meccs dönthet, hogy a belgák mellett ki jut tovább a H csoportból.

A kizárólag hazai bajnokságban futballozókból összeállított orosz válogatott azután mutatkozik be a világbajnokságon, hogy a brazilok már lenyomták a második mérkőzésüket a tornán. 

A Dél-Korea elleni lesz az első találkozójuk a világbajnokságon tizenkét év szünet után, legutóbb 2002-ben voltak ott a vb-n, akkor Japántól és a belgáktól is kikaptak, bent is ragadtak a csoportban. Ugyanez történt velük 1994-ben is, hiába rúgott Igor Szalenko hat gólt a csoportkörben, ebből ötöt egyetlen mérkőzésen, Kamerun ellen. Egyedül a 2012-es Európa-bajnokságon sikerült áttörést elérni, ott a csoportból továbbjutva a negyeddöntőt is nyerték a hollandok ellen, az elődöntőben a később győztes spanyoloktól kaptak ki. 

Most sokan meglepetést várnak tőlük, a csapat egyik fiatal sztárja, Alekszandr Kokorin beszélt arról a napokban, hogy óriási nyomást érez magán, mert sokat várnak a csapattól, és személy szerint tőle is. A Dinamo Moszkvában Dzsudzsák Balázs csapattársaként futballozó Kokorinnak tíz gólja volt idén klubjával a bajnokságban, mellette Alan Dzagojev futhat végre be. Fabio Capello orosz szövetségi kapitány a torna előtt azt mondta, erős bajnokságnak tartja az oroszt, viszont örülne neki, ha néhány kulcsjátékosa külföldön futballozna. 

A másik oldalon már tizenhét légiós van Hong Mjung Bo keretében, több olyan futballistával, akik a 2012-es londoni olimpián bronzérmet szereztek. A koreaiaknak zsinórban ez lesz a nyolcadik vb-részvételük, a 2002-es tornán elért negyedik helyük volt eddig a legjobb eredmény a világbajnokságokon, legutóbb is továbbjutottak a csoportjukból, a nyolcaddöntőben Uruguaytól kaptak ki. 

Ez a dél-koreai csapat erejében már nem nagyon hasonlítható a 2002-es válogatotthoz, ráadásul a torna előtt becsúsztak érthetetlen eredmények, Tunéziától 1-0-ra kaptak ki, Ghána pedig 4-0-ra verte el őket. 

Azt szinte mindenki biztosra veszi, hogy a titkos esélyesnek tartott belgák simán továbblépnek a H csoportból, hogy ki megy velük, arról a kedd éjszakai mérkőzés dönthet, feltéve, hogy Algéria nem borít mindent.