Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Potyagóllal lett jobb a meccs

2014.06.18. 01:57 Módosítva: 2014-06-18 01:58:12
Véget ért az első forduló a világbajnokságon, az utolsó meccset Oroszország és Dél-Korea játszották, 1-1, ezzel a H csoportban Belgium mögött a második helyért nagy a küzdelem a két válogatott között.

A H csoportban játszották a világbajnokság első fordulójának utolsó meccsét. Az orosz válogatott Cuiabában fogadta a dél-koreai válogatottat (1-1).

Fabio Capello együttese az egyetlen a világbajnokságon, amelybe kizárólag hazai bajnokságban futballozó játékosok kaptak meghívást, míg a koreaiaknál számos bundesligás és az angol bajnokságban edződő játékos szerepel. Ez akár kedvező előjelnek is felfogható lett volna, de az első félidő rácáfolt a nagy várakozásra, összesen két helyzet volt, egy kapuralövéssel. 

Ez a félidei statisztika:

2. félidő

A második félidő azonban jóval izgalmasabbnak ígérkezett, először Fajzulin lövését kellett a dél-koreai kapusnak védenie, majd a koreaiak lőttek kapura. Az ötvenedik percben Ku lőtt messziről, Akinfejev nem merte fogni, csak öklözte. A következő lövések, mint például egy perc múlva Ki Szungjongé, aztán Junggvoné is kijött az orosz kapusról, de a berobbanó koreaiak előtt még sikerült felszednie. Mindenesetre kiderült, a kapus nincs élete formájában.

A 62. percben megint orosz bombát fogott a dél-koreai kapus, Dzsung ütötte oldalra Kombarov lövését, négy perccel később megint ő védett nagyot, szinte rögtön az ellentámadásból aztán kijött a gyenge kapusok átka.

A csere Li Kun Ho a félpályáról vezette kapura, majd 25 méterről egy közepesen erős lövést küldött meg. Akinfejev beleütött, de a kezei között mögé pattant a labda, a kapus ott is maradt a földön, arcát a kezébe temetve.

A gól után felpörögtek az oroszok. 

Statisztika

  • Labdabirtoklás: 47-53
  • Kapuralövés: 10-6
  • Szöglet: 4-4
  • Szabálytalanság: 15-7
  • Passz: 522-538

Capello cserélt, és Kerzsakovot küldte a pályára, aki azonnal gólt szerzett, a 16-oson kívül jobb oldalról jött a támadás, a laposan belőtt labdára Kerzsakov mozdult, a kapus egyet védett, mintha az érkező Jescsenko kezére pattant volna, de Kerzsakov kapcsolt a leggyorsabban, félfordulatból laposan a kapufa mellé lőtt.

A mérkőzés 180 fokos fordulatot vett, mind a két csapat elkezdett futballozni, egymás után alakították ki a helyzeteket. Dzagojevnek volt két helyzete is, de vagy elpattant, vagy lemaradt róla, 100 százalékos helyzetig nem jutottak, csak a tempón lehetett érezni, hogy inkább nyernének, mint hogy döntetlennel fújja le a játékvezető.

A meccs embere: Ki Szung Jung

A hosszabbításban Kokorin futott el a bal oldalon, de kissé magasan adta be, a támadók lemaradtak, így az oroszok álma nem vált valóra, a bíró döntetlennel fújta le.