Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Potyagóllal lett jobb a meccs

2014.06.18. 01:57 Módosítva: 2014-06-18 01:58:12
Véget ért az első forduló a világbajnokságon, az utolsó meccset Oroszország és Dél-Korea játszották, 1-1, ezzel a H csoportban Belgium mögött a második helyért nagy a küzdelem a két válogatott között.

A H csoportban játszották a világbajnokság első fordulójának utolsó meccsét. Az orosz válogatott Cuiabában fogadta a dél-koreai válogatottat (1-1).

Fabio Capello együttese az egyetlen a világbajnokságon, amelybe kizárólag hazai bajnokságban futballozó játékosok kaptak meghívást, míg a koreaiaknál számos bundesligás és az angol bajnokságban edződő játékos szerepel. Ez akár kedvező előjelnek is felfogható lett volna, de az első félidő rácáfolt a nagy várakozásra, összesen két helyzet volt, egy kapuralövéssel. 

Ez a félidei statisztika:

2. félidő

A második félidő azonban jóval izgalmasabbnak ígérkezett, először Fajzulin lövését kellett a dél-koreai kapusnak védenie, majd a koreaiak lőttek kapura. Az ötvenedik percben Ku lőtt messziről, Akinfejev nem merte fogni, csak öklözte. A következő lövések, mint például egy perc múlva Ki Szungjongé, aztán Junggvoné is kijött az orosz kapusról, de a berobbanó koreaiak előtt még sikerült felszednie. Mindenesetre kiderült, a kapus nincs élete formájában.

A 62. percben megint orosz bombát fogott a dél-koreai kapus, Dzsung ütötte oldalra Kombarov lövését, négy perccel később megint ő védett nagyot, szinte rögtön az ellentámadásból aztán kijött a gyenge kapusok átka.

A csere Li Kun Ho a félpályáról vezette kapura, majd 25 méterről egy közepesen erős lövést küldött meg. Akinfejev beleütött, de a kezei között mögé pattant a labda, a kapus ott is maradt a földön, arcát a kezébe temetve.

A gól után felpörögtek az oroszok. 

Statisztika

  • Labdabirtoklás: 47-53
  • Kapuralövés: 10-6
  • Szöglet: 4-4
  • Szabálytalanság: 15-7
  • Passz: 522-538

Capello cserélt, és Kerzsakovot küldte a pályára, aki azonnal gólt szerzett, a 16-oson kívül jobb oldalról jött a támadás, a laposan belőtt labdára Kerzsakov mozdult, a kapus egyet védett, mintha az érkező Jescsenko kezére pattant volna, de Kerzsakov kapcsolt a leggyorsabban, félfordulatból laposan a kapufa mellé lőtt.

A mérkőzés 180 fokos fordulatot vett, mind a két csapat elkezdett futballozni, egymás után alakították ki a helyzeteket. Dzagojevnek volt két helyzete is, de vagy elpattant, vagy lemaradt róla, 100 százalékos helyzetig nem jutottak, csak a tempón lehetett érezni, hogy inkább nyernének, mint hogy döntetlennel fújja le a játékvezető.

A meccs embere: Ki Szung Jung

A hosszabbításban Kokorin futott el a bal oldalon, de kissé magasan adta be, a támadók lemaradtak, így az oroszok álma nem vált valóra, a bíró döntetlennel fújta le.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!