Judit
3 °C
7 °C

Kiirtott esőerdővel szurkol Angliának egy fogadóiroda

2014.06.08. 14:26

Elképesztő reklámfogással állt elő az angol Paddy Power fogadóiroda, amely egy amazonasi esőerdő egy részét kivágatta, hogy a fáktól megtisztított terület a C'mon England PP - Hajrá Anglia és a cég rövidítését (PP) adja ki.

A kép először a PP twitterén jelent meg, de az óriási felháborodás ellenére sem cáfolatot, sem más egyéb közleményt nem adtak még ki. Ugyanakkor a Gizmodo talált egy azóta törölt üzenetet, melyben a cég egy felháborodott üzenetre a következő szöveggel reagált: „Nem is vágtunk ki olyan sokat!”

A kiirtott területről több szögből is készültek felvételek, melyek azt támasztják alá, hogy nem manipulált képekről van szó.

A hatalmas felháborodás után a cég saját blogján magyarázta meg a reklámfogást, melyből kiderül, hogy bár valóban egy brazil esőerdőbe vágták a mintát, valójában egyetlen fában sem keletkezett kár. Méghozzá úgy, hogy 1,5 millió fát és a teljes domborzatot digitalizálták egy programmal, majd abban távolították el a növényeket, hogy megkapják a feliratot. Az erdő egyébként Manaustól 85 km-re van, és a helikopter ablakát is csak utólag tették rá a fotóra.

Nem ez az első eset, hogy a Paddy Power egy kampánya rosszul sül el - márciusban Oscar Pistorius, a barátnője meggyilkolásával vádolt műlábú futó tárgyalására lehetett náluk fogadni - ehhez az Oscar-díjhoz hasonlóan ábrázolták a sportolót, és pénzvisszafizetést ígértek, amennyiben a bíróság „futni hagyja.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?