Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Diego Costa, a vb-címvédő spanyol labdarúgó-válogatott támadója egyre közelebb áll ahhoz, hogy a Chelsea-be igazoljon, írja az MTI.

    A brazilnak született, de már ötszörös spanyol válogatott Costa jelenleg még a spanyol bajnok, Bajnokok-ligája döntős Atlético Madrid játékosa, deA The Guardian június elején számolt be róla, hogy a csatár a londoni klubnál átesett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálaton.   "Miért pont a Chelsea? Mert mindig is szerettem volna játszani a Premier League-ben - idézte hétfőn a goal.com internetes sportoldal a 25 esztendős támadót. - A Chelsea a legjobbak közé tartozik a világon, sok oka van, hogy így döntöttem."

    "Minden bajnokság más, de keményen fogok dolgozni azért, hogy beilleszkedjek az angol stílusba. A folyamat jó irányba halad, ha így folytatódnak a dolgok, ebben a csapatban szerepelek a következő szezontól" - mondta Diego Costa, akinek a kivásárlási ára valamivel több, mint 40 millió euró (közel 12,3 milliárd forint).

  • A térdsérüléssel küzdő középpályás hétfőn már egy kicsit labdázgatott, még nem tökéletes, de már javul a térde. Hodgson is gondolkozhat azon, hogy nevezi a következő meccsre, Uruguay ellen.


  • Ronald Koeman lett az angol Premier League-ben szereplő Southampton labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Az 51 éves holland szakember az elmúlt szezon végén állt fel a Feyenoord kispadjáról. A játékosként 78-szoros válogatott Koeman a klubnál Mauricio Pochettino örökségét veszi át, miután az argentin tréner a múlt hónapban a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

  • Németország: Neuer - Boateng, Hummels, Mertesacker, Höwedes - Lahm, Khedira - Özil, Kroos, Götze - Müller
    Portugália: Patricio, Alves, Pepe, Veloso, Coentrao, Ronaldo, Moutinho, Almeida, Meireles, Nani, Pereira


  • Az FC Baselnél komoly sikereket elért Murat Yakin lett a Szpartak Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője. A kilencszeres orosz bajnok klub hétfőn jelentette be a svájci szakember kinevezését, aki az elmúlt két szezonban megnyerte a svájci pontvadászatot a bázeliekkel.

    A Szpartak nagyon gyenge idényen van túl, a bajnokságban mindössze a hatodik helyen végzett, ami 2008 óta a legrosszabb helyezése. A moszkvaiak ennek ellenére valószínűleg indulhatnak az Európa Ligában, mivel az Orosz Kupa-győztes Rosztov nem kapta meg az induláshoz szükséges licencet, igaz, a klub fellebbezett a döntés ellen.

  • Megijedtem, amikor a Schalke Facebook-oldalán ezt megláttam. Benedikt Höwedes és Julian Draxler a válogatott tagjai, de ma nem biztos, hogy pályára lépnek Portugália ellen.

  • Az Alte Försterei Stadionban elég kafa szurkolóközpontot hoztak össze, kanapékon heverve lehet autentikus környezetben drukkolni.

    2014-06-16T131055Z 1097859989 GM1EA6G1M2201 RTRMADP 3 SOCCER-WOR

  • Saheen, a teve idén Paul, a polip - a Gulfnews csatorna vébéjósló tevéje eddig - legalábbis a youtube-ra feltöltött videók alapján -100 százalékos, 4-ből 4 tippje jó volt: Brazília, Hollandia, Olaszország és Argentína győzelmét is eltalálta. A német-portugálon Cristiano Ronaldóékra tesz, ám limitáltak a képességei, hiszen minden játéknap csak egy mérkőzésre tippel.

  • Nagyon izgalmas:

    Today, when our epic journey finally starts, we will be more than 10 million

  • Karim Benzema azt mondta, számára szemmel láthatóan a vonal mögött volt a labda a Honduras elleni második, gólvonal-technológiával megítélt találatnál.

    A vasárnapi találkozó 48. percében Benzema lövése a kapufáról a hondurasi kapus, Noel Valladares kezére pattant, aki befelé sodorta a labdát. Sandro Ricci, a mérkőzés brazil játékvezetője a vb-n most debütáló új technológia segítségével adta meg a gólt.

    „A kapufáról a kapusra pattant, utána pedig a vonal mögé, egyértelműen láttam. Nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz-e ez az új technológia, a labdarúgás ilyen, hogy néha nem tudod biztosan eldönteni, bent volt-e a labda, vagy sem. Most viszont ez már nem számít, a játékvezető megadta a gólt, és nyertünk.”

  • Nem csak Magyarországon nevetség tárgya a köztévébe hívott szakértők felkészültsége és elemzése egy egy meccshez kapcsolódóan, de ami Angliában megy, az egészen új alapokra helyezi a trollkodást. A Twitteren és a létező összes csatornán gyalázzák a BBC-t például Jonathan Pearce kommentárkodása miatt, aki többek között a Franciaország–Honduras-mérkőzésen nem volt képes elfogadni, amit a gólvonal-technológia mutatott, azaz, hogy tényleg gól volt.

    Ennél már csak azt fogadta nagyobb értetlenkedés, hogy a BBC az ITV-vel közösen olyan volt futballistákat hívtt meg, mint Juninho Paulista és Fabio Cannavaro, akik meg nem beszélnek jól angolul, így tökéletesen érthetetlen hablatynak tűnik, amit mondanak.

    Update: Phil Neville pedig unalmas!

  • Nagyon stílusos, hogy éppen a világ legszuperebb stadionjában kéri meg a barátnője kezét ez a bosnyák fiatalember, miközben a pályán kedvencei Messit próbálják megállítani! Hi he tet len!

  • Elég kemény társadalmi kérdéseket feszeget ebben a habpehely könnyű klipben a Ratos de Porão.

     

    via

  • A csoportkör egyik legnagyobb rangadóját rendezik hétfő este hat órától a vb-n, Németország játszik Portugáliával. Michael Schumacher hivatalosan ma reggel ébredt fel közel féléves kómájából, így akár már ő is láthatja a mérkőzést, amin pályára fog lépni kedvenc futballistája, Lukas Podolski is.

    Schumacher Köln-drukker, és a csatár annak a klubnak a neveltje, évekig ott is futballozott, két éve, hogy már az Arsenalnál van.

    A portugálok és a németek a 2006-os vb bronzmeccsén, a 2008-as Eb negyeddöntőjében, a 2012-es Eb-n pedig a csoportban találkoztak, mindig Podolskiék győztek.

  • Jószerivel szinte el sem állt az eső Natalban, ahol már játszottak egy meccset, a Mexikó–Kamerunt. A folyamatos esőzés miatt ugyan a mérkőzés nincs veszélyben, de a Ghána–Egyesült Államok mérkőzés minőségét komolyan befolyásolhatja az időjárás. További jó hír, hogy a német-portugálon és a Nigéria-Iránon is lehet kiadós zápor.

  • Annyira, hogy ki is rakta saját hivatalos Facebook-oldalára, íme:

  • Nem csak argentin–bosnyák meccs, hanem lánykérés is volt vasárnap a Maracanában, ahol egy bosnyák szurkolónak mondtak igen. Biztos nagy buli jött utána, de még mekkora lett volna, ha a nyer is a csapat története első vb-mérkőzésén.

  • Rengeteget kellett várnunk rá, de itt van végre:

    A labda, miután áthaladt a gólvonalon a francia-hondurasi meccsen a második gólnál. 2014. június 15-én tudtuk megállapítani először biztosan, hogy a labda bent volt, köszönhetően az először alkalmazott gólkamerának.

    Szabad szemmel ötből négy kamerából nézve úgy tűnt, nem volt bent a labda, és 99 százalék, ha nincs a technika, most sem adtak volna meg egy szabályos gólt.

    A futball legnagyobb sikere ez a találmány az utóbbi jó 100 évben.

  • A mexikói válogatott kapusa, Guillermo Ochoa tette fel ezt a épet Instagramra, melyen a Kamerun elleni győztes meccset ünneplik a csapattal. Valami lehet ezzel az A csoporttal, hiszen a horvátok is ott szerepelnek, őket pedig meztelen csapatfürdőzésen kapták. Azt persze csak remélni tudjuk, hogy a mexikóiakon legalább alul van valami abban a nyitott buszban.

  • David Luiz extra nehezítéssel gyakorolta a szabadrúgásokat, neki nem volt elég a betolható sorfal, még két edzőt kért mellé, hogy rendesen imitálja a meccshelyzetet, és hát úgy néz ki, tényleg nem árt a gyakorlás, ugyanis iszonyatos erővel lőtte fejbe az egyik alkalmi segédet.

    David Luiz az edzésen
  • 17.35: Labdarúgó-világbajnokság, Németország-Portugália

    20.40: Labdarúgó-világbajnokság, Irán-Nigéria

    23.50: Labdarúgó-világbajnokság, Ghána-Egyesült Államok

  • A FIFA nagyon sajnálja, hogy nem sikerült lejátszani a himnuszokat a vasárnapi Franciaország-Honduras mérkőzés előtt, ezért vizsgálatot indított, írja az MTI. A csapatok a szokásoknak megfelelően felsorakoztak, de végül a himnuszuk nélkül kezdték el a találkozót

    A himnusz nagyon fontos, a vb-n játszunk, az országunkat képviseljük. Nagy kár, hogy nem hallgathattuk meg

    - mondta a történtekről a kapus Hugo Lloris, a franciák csapatkapitánya. 

    Nem csodálkoznánk, ha a korrupciók miatt támadás alatt álló Blatter ezzel akart volna visszavágni egyik lehetséges utódjának, Platininek.

  • 2 gólos: Benzema (francia), Neymar (brazil), Robben (holland), van Persie (holland)

    Az Index tiszteletbeli kétgólosa Dos Santos (mexikói), aki két gólt lőtt, de a játékvezető érvénytelenítette azokat

    1 gólos: Armero (kolumbiai), Balotelli (olasz), Beausejour (chilei), Bony (elefántcsontparti), Cahill (ausztrál), Campbell (Costa Rica-i), Cavani (uruguayi), de Vrij (holland), Duarte (Costa Rica-i), Gervinho (elefántcsontparti), T. Gutiérrez (kolumbiai), Honda (japán), Ibisevic (bosnyák), Marchisio (olasz), Mehmedi (svájci), Messi (argentin), Oscar (brazil), Peralta (mexikói), J. Rodríguez (kolumbiai), A. Sánchez (chilei), Seferovic (svájci), Sturridge (angol), Urena (Costa Rica-i), Valdivia (chilei), E. Valencia (ecuadori), Xabi Alonso (spanyol)

    öngól: Marcelo (brazil, a horvátok ellen), Kolasinac (bosnyák, az argentinok ellen), Valladares (hondurasi, a franciák ellen)

  • Mármint a sajátját, hiszen még sosem rúgott vb-gólt a 16-oson kívülről, na de hajnalban. Amit a képen is látszik, most megtette.

  • Az angol (meg spanyol, meg olasz, meg stb) sajtónak semmiféle akadályt nem jelent az átigazolási pletykák gyűjtésében az, hogy javában zajlik a vb, mindenkiről mindent tudnak, mindenkit mindenhová eladnak, akkor is, ha általában ilyenkor kivárnak a csapatok. Most egyébként az a legújabb, hogy Thomas Vermaelen, az Arsenal belga védője a Manchester Unitedbe igazol.

  • Egy kulacson csúszott el az angol válogatott erőnléti edzője, Gary Lewin, aki bokáját törte a mozdulat közben, amikor Daniel Sturridge egyenlítését ünneplete az olaszok elleni meccsen. Nem elég, hogy a fél világ a szerencsétlen lépésén röhög, most még haza is küldték Lewint, aki hétfőn már Angliában is lesz.

    Lewin 22 évig volt az Arsenalnál, az angol válogatott mellett 1996 óta dolgozik, a vb további részében Steve Kemp pótolja majd. Nagyszerű történet az övé, ha vasárnap nem tudta elolvasni, most feltétlenül tegye meg!

  • Elég nagy verekedés alakult ki vasárnap a Marcana Stadionon kívül, ahol argentin szurkolók estek egymásnak válogatottjuk Bosznia-Hercegovina elleni meccse előtt. A Velez és Chacarita szurkoló csaptak össze a metrótól a stadionhoz vezető szakaszon, mintegy 100 méterrel a bejárattól. A brazil hatóságok 3500 (más források szerint 3750) fegyverest mozgósítottak a stadion környékére még a mérkőzés előtt, ők fékezték meg a randalírozókat.

    Bár az argentin szurkolók többsége Porto Alegrében szállt meg, természetsen rengetegen érkeztek Rióba a mérkőzésre. A sérültek számáról egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, mi váltotta ki a verekedést.

  • A spanyol lapok, de főként a Real Madriddal nagyon közeli viszonyt ápoló Marca, arról cikkeznek, hogy Gonzalo Higuaín, az argentinok csatára a Barcelonához szerződhet. A katalánok 40 millió eurót fizetnének érte annak a Napolinak, amely tavaly nyáron pontosan 40 millióért vette meg a Real Madridtól a támadót.

    Higuain hat szezont töltött a Realnál, tavaly a Napoliban - minden sorozatot figyelembe véve - 44 meccsen 24 gólt lőtt. Ha van bármi alapja is a pletykának, akkor a Barcelona nagyon Messi kedvére akar tenni, hiszen korábban a szintén argentin Sergio Agüero körül szaglásztak, hogy ismerős társsal támadhasson a legjobbjuk. Az persze más kérdés, hogy Neymar és a többiek mellett hogy férnének el a pályán, de ez már Luis Enrique gondja lenne.

  • Az interneten nincs olyan, ami elsikkadhatna, a legapróbb részletekre is akad egy pár szem, így szerencsére erre a nagyon fontos összefüggésre is sikerült rátalálni. Mutatjuk: