Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Azaz Salvatore Sirigu, aki már nem is csere, egyre valószínűbb, hogy Gianluigi Buffon sérülése miatt az angolok után Costa Rica ellen is kezdeni fog.

    Nagy formában az olasz cserekapus
  • Azért nem úgy, mint a többi normális ember:

    "Why always me", azaz miért mindig én - posztolta Facebookra. Még a ManCitynél írta ezt egyszer a meze alá arra utalva, mindig őt veszik elő a balhék miatt.

  • Szánni valóan tehetetlenül vicces:

  • 18:00: Belgium-Algéria

    21:00: Brazília-Mexikó

    24:00: Oroszország-Korea

    Mediterraneo szervezés, hogy amikor Brazília már második vb-meccsét is lejátszotta, Oroszország és Dél-Korea csak egy órával azután fogja kezdeni az elsőt. Velük bemutatkozik az összes, mind a 32 vb-csapat a tornán.

  • Hivatalos a napok, sőt hetek óta köztudott átigazolás, a vb-n szereplő horvát Ivan Rakitic a Barcába igazolt a Sevillától. A Chelsea-hez távozott Cesc Fabregas helyét veszi át.

  • Lukas Podolski barátjának, a hétfőn féléves kómából magához térő Michael Schumachernek ajánlótta a portugálok elleni 4-0-t.

    "Jóbarátom, és futballőrült. Talán már nézte is a meccset, vagy értesült az eredményről" - idézte a BBC Podolskit, aki sokáig a Kölnben, Schumacher kedvenc klubcsapatában futballozott.

  • És az uruguayi csatár természetesen játszani szeretne az angolok elleni rendkívül fontos meccsen, mert a vesztes csapat szinte biztosan kiesik.

    A vb előtt szűk egy hónappal térdműtéten áteső, Liverpoolban rekordokat döntögető Suarez Costa Rica ellen bemelegített, de sokatmondó, hogy Oscar Tabarez szövetségi kapitány fejében meg sem fordult, hogy becserélje. 

  • Az argentin támadó évek óta híres lököttségeiről, amikor a pápánál jártak, elfoglalta őszentsége székét, amíg vártak rá, borított már fel hátráló operatőrt, szemtelenkedett Ibrahimoviccal, most pedig a válogatottnál folytatta a hülyeségeit.

    A bosnyákok legyőzése után készült liftes szelfit fotobombolta:

    A csapatbuszon pedig az egyik alvó edzővel szemétkedett, csak úgy.

  • Az 1994-es vb-n Lothar Matthaus belőtte a büntetőt a bolgároknak a negyeddöntőben, azóta vártak arra a németek, hogy tizenegyest kapjanak. A húsz éve tartó sorozat mindjárt a 12. percben megszakadt a 2014-es torna első meccsén. Götzét rántotta le a védője, Müller rendkívül magabiztosan berúgta.

  • Hármat viszont már igen, egy igazán emlékezetes meccsen, 1966-ban. Észak-Korea kiválóan kezdett ellenük, de 3-0-ról meg tudták fordítani a meccset 5-3-ra.

  • Nem magyarázzuk túl, egyetlen ábra elég (és jófejek is voltunk a portugálokkal, nem azt néztük, hogy mikor volt legalább négygólos vereség, mert akkor több mint negyven év, egészen pontosan 14 670 nap lenne a különbség).

    A két figyelembe vett eredmény:

    • Magyarország-Németország 0-3 (2010. május 29.)
    • Németország-Portugália 4-0 (2014. június 16.)
     
  • A német-portugál meccs egyik, a világ futballszurkolóit megdöbbentő jelenete az volt, amikor C Ronaldo jó harminc méterről megpróbált kapura lőni egy szabadrúgást, de a laposan és gyengén meglőtt labda eltalálta az egyfős sorfal vagy micsoda lábát. Egyébként fontos megjegyezni, hogy rettentő sok hely van a pályán, ahol nem állt ott az a német, és csak egy hely volt, ahol ott állt. Szóval, és ez simán kiszámolható, sokkal nehezebb volt eltalálni őt, mint nem eltalálni.

    Mondjuk a világ nem számolgatott, hanem felhördült-elborzadt-felnevetett a produkció láttán. Pedig a magyar foci már megint jobban teljesít: a mieinknél nagyobb volt a művészi összhatás, a bénázásuk rögvest az ellenfelet hozza helyzetbe. És a statisztika is a mi oldalunkon van.

     
  • Carlos Queiroz, az irániak edzője nagyon pozitív ember, ha a Nigéria elleni bűnrossz meccsükben pozitívumokat talált: "Nagyon boldog vagyok, nagyon nehéz volt. Nagy csapat ellen játszottunk, meg kellett küzdenünk minden labdáért, a legkisebb területért is. 90 percen át kellett koncentrálnunk, gratulálok a játékosaimnak. argentína jön, minden rajtunk múlik."

  • Így áll az F csoport a népnyúzó Irán-Nigéria után

    Irán-Nigéria-0-0
    Argentína - Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)

        A csoport állása:
    1. Argentína             1  1  -  -   2-1  3
    2. Irán                      1  -  1  -   0-0  1
       Nigéria                  1  -  1  -   0-0  1
    4. Bosznia-Hercegovina   1  -  -  1   1-2  0

        2. forduló:
    június 21.: Argentína-Irán, Belo Horizonte 18.00
    június 22.: Nigéria - Bosznia-Hercegovina, Cuiabá 0.00
        3. forduló:
    június 25.: Nigéria-Argentína, Porto Alegre 18.00
    június 25.: Bosznia-Hercegovina - Irán, Salvador 18.00

  • A németek elleni meccsen Coentrao valószínűleg komolyabban megsérült, Pepe piros lapot kapott, ezért eltiltás miatt nem játszhat majd az Egyesült Államok ellen, és a hírek szerint a kapus, Rui Patricio szerepeltetése is kérdéses, ő is megsérült. 

    Ráadásul Hugo Almeida is kieshet egy hétre. 

  • Legalábbis ez a hír kezdett terjedni az internetes világhálón. Az biztos, hogy jobb lenne, mint a FIFA-elnök Blatter, vagy akár valamelyik brazil politikus.

  • Az Irán-Nigériát közvetítő Gundel takácsnál is kezd elszakadni a cérne, de hősiesen küzd ezzel a nézhetelen izével.

  • Szörnyű, ez vb-színvonal?

    A BBC szöveges közvetítésében már nem rajonganak az Irán-Nigériáért.

  • A FIFA honlapja látja a szépséget az Irán-Nigérián

    pedig ennél rosszabb, zsibbasztóbb, pocsékabb meccs nem volt még a vb-n.

  • A németek edzője nem tud leszokni arról, hogy az orrát túrja, négy éve is láthatta ország-világ, hogy mit csinál.

    A portugálok 4-0-s legyőzésénél kimaxolta a poént, az orrához nyúlt, aztán pacsizott Ronaldóval.


  • Portugália vb-n és Eb-n ilyen súlyos vereséget még sosem szenvedett el, így háromnál több gólt sem kapott még ezeken a tornákon. Thomas Müller a hetedik német futballista, aki mesterhármast lőtt, ebben a németek egyedülálló teljesítményre lehetnek büszkék. Mint ahogy arra is, hogy sorozatban a hetedik vb-nyitómeccsüket nyerték meg, legutóbb 1986-ban, Uruguay ellen veszítettek pontokat (1-1). Müller teljesítményét dícséri még, hogy nyolc vb-meccsen már nyolc gólnál tart, ennyit nála csak ketten értek el kevesebb meccs alatt: Gerd Müllernek négy kellett, míg Helmut Rahnnak mindössze hét.


  • Az FC Barcelonában folytatja Ivan Rakitic, a horvát válogatott középpályása. A 26 éves játékos a szintén spanyol és idén Európa Ligát nyert Sevillát hagyja ott a katalán elitklub kedvéért, amelynek hétfői bejelentése szerint Rakitic öt idényre szóló megállapodást írt alá. A Barcelona, amelynek új vezetőedzője van, Luis Enrique, a horvát futballistával kívánja pótolni a néhány napja a londoni Chelsea-hez szerződött világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregast.

  • Bíznunk kell a játéksítlusunkban, ez hozta meg nekünk a trófeákat, és hagyta, hogy uraljuk a meccseket, nem látok rá okot, hogy másképpen játsszunk.

    – reagált az első meccsen padozó spanyol a hollandok elleni vereségre.

  • Daniele De Rossi és Andrea Barzagli nem vett részt az olasz válogatott hétfői edzésén, írja az MTI. De Rossinak a nyakával van gondja, Barzagli pedig különböző kisebb fájdalmak miatt egyéni gyakorlatokat végzett. 

    Az olaszok első vb-mérkőzésén - melyet az angolok ellen 2-1-re megnyertek - sérülés miatt nem játszhatott Mattia De Sciglio és Gianluigi Buffon.

  • Négy éve 20 gól volt 12 vb-meccs után, most pont a duplája, 40. Örülünk.

  • Hát a mutatóujjával. Ki érti ezt.

  • Nem feledkezünk meg a gasztromán olvasókról sem, akik receptversenyben nyomhatják végig a világbajnokságot. A részt vevő nemzetek egy-egy specialitása küzd egymással az Aljazeera-n.

  • Rio Ferdinand, az angolok sokszoros válogatott középhátvédje nem falazta a köntört, ezt írta ki a twitterre. Szerinte a Real-hátvéd a portugál csapat második legfontosabb játékosa, erre most kiállíttatta magát.