Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A franciák kapitánya, Didier Deschamps lehet, hogy tényleg így gondolja, de azért biztosan van egy B-terve is a délutáni negyeddöntőre a németek ellen.

    És mivel indokolta az álláspontját Lahmról? Íme. "Löw a játékosain szeretne változtatni, de  a játékrendszerén nem. Ezért inkább használja Philipp Lahmot"

    A korábbi német csapatamenedzser, Oliver Bierhoff egyébként azt mondta nevetve Deschamps-nak, hogy szerinte a franciák az esélyesek.

    "Ő azt mond, amit csak szeretne, és én akár ezzel egyet is érthetek."

  • A Manchester United is beszállt a kolumbiai szélsőért zajló versenybe. 50 millió eurót kellene fizetni a Fiorentinának érte, és a Bayern, az Arsenal, a Liverpool és a Barcelona is komoly érdeklődést mutatott eddig.

    A holland kapitány, Louis van Gaal most csatlakozott, nagyon szívesen építene ő is a 24 éves játékosra a jobb oldalon.

  • Németország futballkapitánya, Joachim Löw sajtótájékoztatót tartott, és már nem zárkózott el élesen attól, hogy változtasson a csapatkapitány Philipp Lahm pozícióján, vagyis visszakerülhet a védelem jobb oldalára, nem a középpályán fog védekezni. (Guardiola rakta őt át a Bayernben.)

    Természetesen nem árulta el, hogy így lesz-e, mert azzal akár segíthet a franciáknak is - negyeddöntőjük pénteken hattól kezdődik -, de azt mondta, számtalan lehetőség van a csapat hatékony összeállítására, és senki sincs bebetonozva.

    A német sajtót és a futballszakmát hetek óta Lahm szerepköre tartja lázban, ezért is kellett mondania valamit az őket kritizálóknak.

    Volt még egy fontos mondata. "Nagy nemzetek már otthon vannak és a szabadságukat töltik, mi pedig még versenyben vagyunk, és megígérem, versenyben is maradunk, ott leszünk a négyben" - ígérte meg, az ilyesfajta jövendölés pedig nem annyira jellemző rá.

    Ha Németország bejut, sorrendben negyedik vb-jén játszhat éremért, ez korábban senkinek sem sikerült.

  • A 24 éves magyar játékos, Balázs Benjámin a kieső Kaposvárról került a portugál élvonal tavaly tizedik helyén végző csapathoz.

    "Nem ígérek gólokat, de motivációt és elszántságot igen, és hogy mindent beleadok a clok eléréséért" - mondta a klub hivatalos honlapján.

    Balázs a korosztályos válogatottban (U21) két gólt lőtt.

  • A negyeddöntőkkel folytatódik a vb:
    18 óra, Franciaország–Németország
    22 óra, Brazília–Kolumbia

  • A portugálok a csoportkörben kiestek, jópár napja otthon vannak. C. elkezdte a vakációt, a Facebookon köszönte meg szurkolóinak az egész éves támogatást.

  • Amikor 2002-ben világbajnoki címet szerzett Brazília, Ronaldo az első négy meccsen gólt lőtt Rodriguezhez hasonlóan, az ötödiken azonban nem tudott. Romariónak sem jött össze a bravúr 1994-ben.

    A 22 éves kolumbiainak sikerülhet a bravúr, hogy zsinórban öt meccsen gólt lőjön.

  • Ottmar Hitzfeld, Svájc szövetségi kapitánya azt akarta megmutatni a nyolcaddöntőben, hogyan tudják megfékezni Lionel Messit. 118 percig sikerült is, de utána megindult, és egy remek gólpasszt adott di Mariának.

    Most a belgák próbálkoznak.

    "Csak egységesen vagyunk képesek visszafogni őt, mert a világ egyik legjobbjáról beszélünk. Ha jól mozognak együtt a játékosaink, akkor viszont képesek vagyunk feltartóztatni. Nyomás nincs rajtunk, mert a célunkat már elértük. Az összes többi már álom" - magyarázta Marc Wilmots, a belgák 45 éves kapitánya.

  • "Ribery nélkül erősebbek a franciák, mint vele" - jelentette ki az 1990-ben világbajnok német. Majd azt a hasonlatot hozta, hogy Michael Ballack nélkül kapott erőre hazája csapata négy éve.

  • Amit Tomiszlav Szivics mond a DVTK-Birkirkara meccs után. Azt, hogy majd a máltaiaknak kell majd jönni előre a visszavágón. Mert a Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Birkirkarát az EL-selejtezőben. Azt a csapatot, amelynek a nagy része nem a futballból él, hanem pék, pizzafutár, szállodai pincér. Azt mondta Szivics mester, hogy majd most jobb lesz a második meccs, mert a máltaiaknak kell mennie előre. Nem. Téved Szivics mester. Ezek a derék máltaiak attól már nagyon boldogok, hogy ilyen meccset játszhatnak, nekik nem az a lényeg, hogy legyőzzék a Diósgyőrt. Nyílván. Álmaikban ott van ez az eredmény, de ezek a fiúk pékek, pizzafutárok, szállodai pincérek, akiknek egy élmény, hogy ide eljuthatnak. Ma megint újabb pofont kaptunk, pedig győztünk, miközben a riporterek, az edzők a máltai futball előrelépéséről beszélnek. Nem. A magyar futball visszalépéséről van szó. A Fradi leégése után itt az újabb, innen nincs már hátra.

  • A francia kapitány, Didier Deschamps az egyik fontos középpályását, Blaise Matuidit (PSG) így jellemezte.

    "Ő egy igen atletikus, a kor szellemének megfelelő középpályás, aki a két tizenhatos között nagyon jól érzi magát. Egy igazi bulldog. Sok labdát szerez, ezzel nyugtalanítja az ellenfeleit" - mondta.

  • Az Európa Liga-selejtezőjében, a máltai Birkirkara ellen, a másidok félidő elején. Ráadásul már emberelőnyben. Matteus Bissit a második sárga lap után kiállítottákl.

  • A Guardian szerint a Swansea 3 millió fontos (1,17 milliárd forint) ajánlatot kíván tenni Muhamed Besicsért a Ferencvárosnak. 

  • Az Uruguayi Labdarúgó Szövetség fellebbezést nyújtott be a nemzetközi szövetséghez (FIFA) Luis Suárez eltiltása miatt, amelyet a válogatott csatár azért kapott, mert a brazíliai világbajnokságon beleharapott olasz ellenfelébe. A FIFA csütörtökön jelentette be, hogy az üggyel a fellebbviteli bizottság foglalkozik, azt azonban nem közölte, mikorra várható döntés.

    Suárezt a FIFA kilenc mérkőzésre és a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől négy hónapra tiltotta el, továbbá 100 ezer svájci frank (25,2 millió forint) bírság megfizetésére kötelezte, mert az olaszok elleni csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellini vállát. Mivel a játékvezető nem látta az esetet, nem állította ki az uruguayi játékost, akinek csapata az incidens után a Suárez által beívelt szögletből szerezte meg az 1-0-s győzelmet. Mint utóbb kiderült, ez továbbjutást érő gól volt, amely egyben Olaszország vb-búcsúját is jelentette.

  • Lehet erről olvasni magyar oldalakon is, de a vb-re legalább két tudósítóval kiutazó Bild semmit sem tud erről. Pedig, ha hét játékos megbetegszik egyszerre, arról elsőként a bulvárlap számolna be.

    Azt ellenben írják, hogy a hétfőn még lázas Hummels jó állapotban van, és ott lesz a franciák ellen.

  • Egervári Sándor, a korábbi magyar szövetségi kapitány kiemelte: alaposságuk, kevés hibájuk miatt a németek képesek elverni a franciákat, és kulcsjátékosaik el tudnak dönteni egy mérkőzést. 

    Nagy meglepetés a későbbiekben nem lesz, ha csak Kolumbia nem győzi le Brazíliát, amit én előrevetítek. Még az is előfordulhat, hogy a legjobb 4 közé 3 európai csapat kerül be a vb-n, ez nem lenne nagy meglepetés-nyilatkozta Egervári a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

  • Két csatár hogyan is tudna elszakadni a labdától. Az eleganciájukat sem hagyták otthon.

  • Miután Németország a hosszabbításban 2-1-re verte meg Algériát, Per Mertesacker nem értette, miért firtatja a ZDF riportere a győzelmet. "Mit akar tőlem?" - kérdezett vissza, és elmondta, neki tökmindegy hogyan, csak menjenek tovább.

    Az eddig négygólos Thomas Müller még keményebb szavakat használt.

    "Már-már olyan ézésem van, hogy elnézést kell kérnünk, hogy egyáltalán bejutottunk a negyeddöntőbe. Az sem jó, ha úgy játszunk, mint a balerinák, az sem, ha küzdünk. Sok hibát követtünk el csapatszinten, ez tagadhatatlan, de legalább nyertünk. Ha az olaszok ilyen játékkal nyernek, akkor mindenki dicséri őket, milyen okosak voltak, hogy beosztották az erejüket, nekünk pedig a bírálat jut."

  • Diego Maradona szerint az argentin válogatott nem játszott eddig jól a brazíliai világbajnokságon, futballja túlságosan Lionel Messire épül.

    A többi játékosnak bele kell verni a fejébe, hogy nem lehetünk Sporting Messi. Igen, képes nagyszerű gólt lőni, de aztán ha véletlenül kikapunk, nem támadhatunk rá azzal, hogy ő a katasztrófa oka. A srác nagyon egyedül van. Nincsenek ritmusváltások, a támadók nem mozognak eleget. Egyénenként és csapatként is jobbak vagyunk. Svájc kiváló órákat készít, de jó labdarúgójuk kevés van.

    A Svájc elleni nyolcaddöntővel kifejezetten elégedetlen volt Maradona, mert szerinte egy sokkal gyengébb csapat ellen szenvedtek honfitársai. A négy éve szövetségi kapitányként Argentínát vb-negyeddöntőig vezető Maradona összegzésében azt emelte ki: a válogatottnak sokat kell javulnia ahhoz, hogy Belgiumot legyőzze a szombati negyeddöntőben.

  • Írják a brazil, a portugál és a spanyol lapok, köztük a madridi Marca, ami biztosra veszi, hogy a jobbhátvéd helyén a másik jobbhátvéd, Maicon kezd. Scolari kapitány ugyanis elégedetlen a bekk teljesítményével, és mivel Chile ellen csak mázlival jutottak tovább, változtatni fog.

    Luis Gustavo eltiltott, helyére Paulinho kerül vissza, de a pocsék Fred sem biztos középcsatárban. Neki szerencséje - a brazilok szerencsétlensége -, hogy a másik 9-es, Jo ugyanolyan gyenge volt, miután leváltotta a Chile-meccsen, mint ő.

  • Mától kaphatók a jegyek a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságra. A belépők egységesen 500 forintba kerülnek, de tízfős csoportok fejenként 200 forintért, ötven fős csoportok fejenként 100 forintért juthatnak be a mérkőzésekre.

    A magyar csapat július 19-én a Szusza Ferenc Stadionban az osztrákokkal kezd, három nappal később a felcsúti Pancho Arénában a portugálokkal, majd július 25-én szintén a Szusza Ferenc Stadionban az izraeliekkel mérkőzik.

    Rendeznek mérkőzéseket a győri ETO Parkban és a pápai Perutz-stadionban is, ezeken a helyszíneken a német, szerb, bolgár, ukrán négyes meccsel majd.

    A Gyermekszektor-program keretében lehetőség nyílik ingyenes belépőket igényelni intézmények, egyesületek részére, minimum 10 fős csoportok esetében.

  • A Telegraph értesülései szerint az Arsenal két chilei válogatottat, Arturo Vidalt és Alexis Sanchezt is szeretne megszerezni, bár a Juventus és a Barcelona játékosaiért akár 70 millió fontot is fizethet a londoni csapat, amely állítólag a realos Sami Khedirát is figyeli.

  • A török Galatasaray vezetőedzője lehet Cesare Prandelli, az olasz válogatott volt szövetségi kapitánya. Az isztambuli klub csütörtökön jelentette be, hogy tárgyal az 56 éves szakemberrel. Prandelli négy évig volt olasz szövetségi kapitány, a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert. Tisztségéről a múlt héten mondott le, miután a válogatott meglepetésre nem jutott tovább a csoportkörből.

    Prandelli honfitársa, Roberto Mancini helyét veheti át, aki a Galatasarayjal második lett a török bajnokságban, megnyerte a Török Kupát és nyolcaddöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, ám ennek ellenére közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

  • Az alábbi szurkolói montázsban az amerikai csapat vb-szereplésének összes fontos pillanata benne van. 

    One Nation One Team
  • Akár játszhat is a brazíliai vb-n a belgák elleni szombati negyeddöntőben Sergio Agüero, aki a vártnál jóval gyorsabban felépült. A csütörtöki bejelentés szerint a kispadon már biztosan helyet kap, így Alejandro Sabella szövetségi kapitányon múlik, hogy a csatár pályára lép-e.

    A 26 éves futballistát a Nigéria elleni, múlt szerdai mérkőzés 38. percében le kellett cserélni, mert megsérült.

  • A brazil Neymar mondta ezt, miután egyre többen kritizálják a válogatott játékát. "A futball manapság annyira kiegyenlített, a végén az a csapat nyer, amelyik leginkább elszánt. Én nem akarok show-t, ez az utolsó dolog, amit szeretnénk, nem feltétlenül akarunk látványosan játszani. Azért vagyunk itt, hogy a legvégéig elmenjünk, és világbajnokok legyünk" - mondta a játékos, aki négygólós eddig a vb-n. 

    A brazilokra Kolumbia vár a nyolcaddöntőben. 

  • Illetve Ibizán, ugyanis már kiesett az angol válogatottal Steven Gerrard. A 34 éves csapatkapitány nyaral, ott készültek a strandolós fotók, amiket itt lehet megnézni. Ízelítőnek azért:

  • A nyolcaddöntőben ugyan kiestek, de csak hosszabbításban jutottak tovább ellenük a németek. Így fogadták otthon a csapatot.