István, Vajk
19 °C
33 °C

Röhej, katasztrófa, arcpirító, péntek 13

2014.06.14. 14:40

Döbbenetet tükröző lesújtó vélemények követték a spanyol sportsajtóban a világbajnoki címvédő válogatott bemutatkozását a vb-n, ahol Vicente del Bosque csapata 5-1-es vereséget szenvedett péntek este a hollandoktól, írja az MTI.

„Teljes katasztrófa" - harsogta címoldalán a szombati As, a Marca pedig már a szomorú kilátásokat is érzékeltette vezető írásával, amely szerint „Ez el van rendezve". Más újságok - még a mérsékeltebben kritikusak is - leszögezték, hogy a spanyol válogatott rendkívül megnehezítette helyzetét, nemhogy a címvédés, de még a csoportból való továbbjutás is nehéz lesz.

A babonásokat is megszólító írásának a Mundo Deportivo a „Péntek 13" címet adta, a Sport pedig „Röhejes" című vezető cikkében azt emelte ki, hogy a spanyol csapat nevetség tárgya lett.

Az As értékelésében úgy vélekedett, hogy a „dicsőséges generáció a kimerültség jeleit mutatta", és hogy a hollandok két-két gólt lövő csatárai, Van Persie és Robben „szétzúzták a spanyol védelmet". A lap szerint „Spanyolország lemondott Brazíliában", vagyis letaszíttatott a vb-trónról, és a kudarcot három játékos, a kapus Casillas meg a két középső védő, Piqué és Ramos nyakába varrta.

A legolvasottabb sportnapilap, a Marca is őket pécézte ki, bár a csapat egésze vallott szégyent, és „történelmi katasztrófának" minősítette az 5-1-et.

„Arcpirító. Hollandia leigázta a bajnokot 45 perc alatt" - írta, hozzáfűzve, hogy „Spanyolország egyetlen meccsen több gólt kapott, mint a 2010-es vb-n és a 2012-es Európa-bajnokságon együttvéve".

A Mundo Deportivo „Vendeta Oranjéról" cikkezett, arra emlékeztetve, hogy a hollandok most álltak alapos bosszút a négy évvel ezelőtti világbajnoki döntőért, ahol kikaptak a spanyoloktól.