Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Ronaldo: Sosem gondoltam, hogy világbajnokok lehetünk

2014.06.23. 09:20 Módosítva: 2014-06-23 09:20:35

Portugália 2-2-t játszott az Egyesült Államokkal, így alig van esélye továbbjutni a legjobb 16 közé, mert két meccs után egy vereséggel és egy döntetlennel a G csoport utolsó helyén áll. Az eddig nem túl jól játszó Cristiano Ronaldo meglepően őszinte és önkritikus nyilatkozatot adott.

„Talán a miénk csak egy átlagos csapat. Hazugság volna azt mondani, hogy topcsapat vagyunk. Sok korlátozó tényezőnk és sérültünk van, elég csak Pepét és Coentraót említeni. (Előbbi piros lapja, utóbbi sérülése miatt nem játszhatott.) Nagyon sok a problémánk, és még csak nem is vagyunk a legjobb szinten, így nem lehet megverni a topcsapatokat."

„Nincsenek csodák. Tudtuk, hogy nagyon nehéz a csoportunk, olyan csapatokkal, amelyek talán jobbak is, mint mi. Sosem gondoltam, hogy világbajnokok lehetünk. Alázatosnak kell lennünk, és tudni, melyik a mi szintünk. Nem vagyok álszent, sosem gondoltam, hogy megnyerhetjük ezt a tornát."

Ronaldo kitért térdsérülésére is, de nem akarja arra fogni gyengébb teljesítményét. „Azért vagyok itt, hogy harcoljak, a lehető legtöbbet megtegyem. Nincs értelme erről beszélni. Mindennap valami új van az újságokban a térdemről, hogy így, meg úgy van. Ezért sem akarok ezzel felmentést adni magamnak. Testben és lélekben is itt vagyok, hogy segítsem a válogatottat. Nem hiszem, hogy azért buktunk, mert a játékosok hozzáállásával volt probléma. Minden csapat nyerni jön ide. Tudtuk, hogy nem vagyunk favoritok, sosem voltunk azok."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!