Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Scolari: Piszok mázlink volt

2014.06.29. 08:34

Brazília nagyon rossz meccsen 1-1-et játszott Chilével, a vb-házigazda hosszabbítás és 11-esek után jutott tovább a nyolc közé.

„13-szor lőttünk kapura, ha nem használod ki a helyzeteidet, kieshetsz. A 118. percben, annál a kapufánál majdnem megfizettük ennek az árát" - mondta a meccs után Luiz Felipe Scolari.

A brazilok kapitánya szerint 3-4 helyzetük is volt, hogy második góljukat belőjék, és a labdát is többet birtokolták. „Ez egy új csapat, hatalmas nyomás alatt játszanak, ez a legjobb játékosokon is érződik. Aki mást mond, hazudik."

Scolari szerint Chile remekül, szervezetten, kiegyensúlyozottan játszott. Ebből a meccsből tanulniuk kell, azt biztosan, hogy ilyen hatalmas érzelmi töltet akár győzelemhez is segítheti őket.

A brazilok vasárnap pihennek, hétfőn már edzenek, a pénteki negyeddöntőben a nagy formában lévő Kolumbiával játszanak és remélik, hogy Neymar is ott lehet a pályán.

„Ápolni kellett a meccs alatt, már a negyedik percben. Most pár napot pihenhet, utána jelenthető csak ki biztosan, hogy ott lesz a pénteki meccsen."