Aliz
6 °C
14 °C

Az nem harapás, manipulálták a képet!

2014.06.26. 12:13

A Barcelona nem mond le arról, hogy szerződtesse a komoly vb-eltiltás elé néző Luis Suarezt, akinek ügyében csütörtökön vagy pénteken születhet döntés, a Real Madrid viszont már nem akarja megvásárolni a gólerős csatárt, értesült a spanyol média. 

A FIFA szerda este tartott sajtótájékoztatót, tisztában vannak azzal, hogy sürgősen döntést kell hozni, de nem akarnak spekulálni a lehetséges büntetésről, úgyis a bizonyítékok alapján határoznak. A szombati Uruguay-Kolumbia-nyolcaddöntőig meg kell születnie az ítéletnek, arra is van esély, hogy már csütörtökön eldől, milyen büntetést kap az olasz Giorgio Chiellinit megharapó uruguayi csatár.

A FIFA szerdára idézte be az uruguayi szövetség képviselőjét, a megbeszélésre elrepült a futballista ügyvédje, Alejandro Balbi is. Ő úgy véli, az egész cirkusz azért van, mert Olaszország kiesett a vb-ről, és különben is, az olaszok és az angolok részéről nagy a nyomás az ügyben. „Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a FIFA precedenst akar, és eltiltja Luist, de mi biztosak vagyunk benne, hogy nem történt semmi komoly, ha Chiellini mutat egy karcolást a vállán, akkor Suarez is tud mutatni valamilyen sérülést" - érvelt Balbi. A futballista nem jelenik majd meg a bizottság előtt, ügyvédje és a szövetség képviseli, a válogatott legutóbbi edzésén sem vett részt. 

Az uruguayi szövetség mindent bevet, azzal is érveltek, hogy a harapásról megjelent képeket manipulálták. Az elnök, Wilmar Valdez szerint a Suarez elleni bizonyítékok nem meggyőzők, a bizottságnak pedig bemutattak egy hasonló, pályán történt esetet, ami miatt nem volt akkora hisztéria.

Chiellini a vállát mutogatta a harapás után
Chiellini a vállát mutogatta a harapás után

A balhé miatt már az uruguayi köztársasági elnök, Jose Mujica is megszólalt. Elmondta, Suarezt fantasztikus futballistaként kell kezelni, és nem kell tőle elvárni, hogy úgy viselkedjen, mint egy filozófus, vagy egy illedelmes ember. „Azt hittem, a futballban engedelmeskedni kell a bírónak. Ha az alapján hoznánk döntéseket, amit a tévében látni, például rengeteg büntetőt kéne megadni, amit nem adtak meg" - tette hozzá Mucija. 

A válogatott csapatkapitánya, Diego Lugano többször reagált már, legutóbb azt mondta, jelentéktelen dolog történt Suarez és Chiellini között, az angol sajtó amúgy is utazik a csapattársára.

Egész Uruguay beállt tehát a csatár mögé, már a szövetségi kapitány is azt nyilatkozta korábban, „ez a világbajnokság, ne moralizáljunk". 

A brazil sportminiszter, Aldo Rebelo csak azt sajnálja, hogy Suarezzel történt ez, aki a vb egyik legnépszerűbb játékosa, sokan miatta követték a tornát. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?