Judit
2 °C
7 °C

Suárez: Megbillentem, arccal nekiestem

2014.06.28. 16:01

Az amerikai Associated Press hírügynökség betekinthetett a FIFA 12 oldalas jelentésébe, amit a Luis Suárez eltiltása előtti meghallgatásáról adtak ki. Ebből kiderül, az uruguayi játékos tagadta, hogy megharapta volna az olasz Giorgio Chiellinit, valamint hogy egészen abszurd indokkal védekezett. Az AP-t az angol Guardian idézte.

„Semmi esetre sem úgy történt, ahogy leírták, szó sem volt harapásról vagy akár csak a szándékáról.” Suarez elvesztette az egyensúlyát, emiatt megbillent, ezért esett rá ellenfelére. „Abban a pillanatban nekizuhantam az arcommal, emiatt meg is zúzódott az állam és a fogaimban is erős fájdalmat éreztem” - állította.

A FIFA hétfős bizottságát, akik a vizsgálatot folytatták, nem győzte meg Suárez érvelése, emiatt pedig kilenc válogatott meccsről és négy hónapig minden egyéb futballhoz kötődő tevékenységtől eltiltották. A FIFA általános főtitkára, Jerome Valcke pénteken azt is elismerte, hogy a bizottság figyelembe vette Suárez korábbi fegyelmi ügyeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?