Aliz
6 °C
14 °C

Suarez: Megesik az ilyesmi a 16-oson belül

2014.06.24. 23:10

Kirívóan sportszerűtlen volt az uruguayi Luis Suarez, aki az olaszok elleni vb-csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellinit.

A liverpooli csatár nem csinált nagy ügyet a dologból. „A 16-oson belül megesik az ilyesmi. Test test ellen, mellkas váll ellen küzdöttünk, belekapott a szemembe."

Mindketten a földre estek, Suarez a fogait tapogatta, a tomboló Chiellini a bírónak mutogatta a harapásnyomot.

Az uruguayit eltilthatják, a FIFA vigálatot indít,  megvizsgálják a bizonyítékokat, ez alapján fognak dönteni. Akár 24 hónapos eltiltást is ki lehet szabni rá, de a maximum, amit egy vb-n adtak, az nyolc mérkőzés volt, az olasz Mauro Tassotti kapta, mert az 1994-es vb-n betörte a spanyol Luis Enrique orrát. 

Suareznek nem az első harapós balhéja, tavaly tíz mérkőzésre tiltották a Premier League-ben, mert megharapta a chelsea-s Braniszlav Ivanovicsot. Amikor még az Ajaxban játszott, akkor Otman Bakkal vállába harapott, ezért hét meccsre meszelték el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?