Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Suareznek elment az esze, újra harapott, megúszta

2014.06.24. 20:50

Luis Suarez már megint nem bírt magával, az uruguayi csatár az Olaszország elleni mérkőzés hajrájában kiakadt az őt rángató Chiellinire, és egyszerűen beleharapott ellenfele vállába.

Az olasz védő a földre zuhant a harapás helyét fájlalta, Suarez pedig a fogsorát, valószínűleg azzal akarta megetetni a bírót, hogy ütköztek (Chiellini felemelte a kezét, de nem találta el a csatárt). A mexikói Rodriguez nem látta pontosan, mi történt, ezért Suarez megúszta a kiállítást. Chiellini és az olaszok viszont tomboltak tovább, a megharapott futballista még a mezét is lehúzta a válláról, hogy megmutassa a harapásnyomokat. 

Az uruguayiak két perccel később gólt szereztek, ezzel nyerték meg 1-0-ra a mérkőzést, bejutottak a nyolcaddöntőbe, az olaszok pedig kiestek. 

„A FIFA azt akarja, hogy a nagy sztárjai játszanak a világbajnokságon, ezért úszta meg. Kíváncsi vagyok, van-e merszük videobizonyítékot használni ellene. A bíró is látta a harapásnyomokat, de nem tett semmit" - dühöngött Chiellini a mérkőzés után. 

A kérdés, mi lesz most Suarezzel, a videó alapján eltilthatnák, ha indul eljárás az ügyben. Valószínűleg fog, mert a FIFA nem sokkal a lefújás után közölte, megvizsgálják a bizonyítékokat, ez alapján fognak dönteni. A szervezet szabálya szerint akár 24 hónapos eltiltást is ki lehet szabni, de a maximum, amit egy vb-n adtak, az nyolc mérkőzéses eltiltás volt, az olasz Mauro Tassotti kapta, mert az 1994-es vb-n betörte a spanyol Luis Enrique orrát. 

Ha eltiltják, lehet, hogy nem játszhat már a világbajnokságon, attól függ, az uruguayiak meddig jutnak a tornán. A csatár eddig kétgólos a vb-n, mindkettőt Anglia ellen szerezte. 

A Liverpoolban futballozó Suareznek nem az első harapós balhéja, tavaly tíz mérkőzésre tiltották az angol Premier League-ben, mert megharapta a chelsea-s Braniszlav Ivanovicsot. Amikor még az Ajaxban játszott, akkor Otman Bakkal vállába harapott, ezért hét meccsre meszelték el.

A Barcelona és a Real Madrid is vitte volna Liverpoolból a nyáron, az újabb balhé után nem lenne meglepő, ha lemondanának róla. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?