Ödön
2 °C
11 °C

Volt egy kis sorban állás a Svájc-Ecuador előtt

2014.06.15. 22:29

Az előzetes várakozássokkal szemben viszonylag simán indult a brazíliai futball-világbajnokság, de a negyedik napra egyre több szervezési hiányosság derül ki. Két csapat himnusz nélkül maradt, nézők és technikai delegáció késett el mérkőzésekről.

A legnagyobb blamának most az tűnik, hogy a Franciaország–Honduras-mérkőzés a nemzeti himnuszok lejátszása nélkül kezdődött le. Egyelőre nem tudni, miért maradtak el. A feltételezések szerint tönkre ment a stadion hangosítási rendszere. A játékvezető úgy oldotta meg a helyzetet, hogy megkérte a játékosokat, fogjanak egymással kezet, ment a protokoll onnan, ahol a himnuszok befejeződtek volna. A francia szurkolók azért így sem hagyták Marseillaise nélkül a csapatot, ők énekelték el azt.

Sok ezer svájci és ecuadori szurkolónak viszont esélye sem volt énekelni, ők sokkal rosszabbul jártak, mert a biztonsági szolgálat szerencsétlenkedése miatt több ezren nem tudták elfoglalni a meccs rajtjára a helyüket. A Brazíliavárosban rendezett meccsen volt, aki órákat ácsorgott a hőségben, mire bejutott, egy ecuadori arról panaszkodott, hogy több mint egy órát főtt a napon. Egy biztonsági őr beszámolója szerint csak öt perccel a kezdés előtt kezdtek lazítani az addig nagyon akkurátos táskaátkutatós, fémdetektoros vizsgálaton, de ezzel már nem mentették meg a helyzetet. Rengeteg üres hely volt a meccs első félidejében.

A stadionon kívül készült kép pedig egészen megdöbbentő, igen, azok ott nem hangyák, hanem emberek alkotta sorok.

Közben a kolumbiai szövetség is hivatalos panaszt adott be a FIFA-hoz, mert a technikai delegációjuk nem ért oda a görögök elleni meccsre időben. Panaszuk szerint a kocsikat felvezető brazil biztonságiak direkt lassították a haladásukat.

A FIFA már szombaton is jelezte, hogy mivel a brazil-horváton is sok hely üresen maradt, hivatalos vizsgálatot indít, hogy ennek mi lehet az oka. Az a lehetőség is felmerült, hogy a hivatalos online jegyértékesítő rendszer nem működött tökéletesen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?