Szilárda
-4 °C
2 °C

Neymar akkora gólt lőtt a nyitómeccsen, hogy a kerekes székesek is felugrottak

2014.06.20. 17:36 Módosítva: 2014-06-20 17:41:03

Belépőjegyekkel való visszaélés miatt nyomoz a brazil rendőrség több néző után, akik tolószékesek helyre ültek, miközben időnként állva nézték a mérkőzést. De olyan is előfordult, hogy kizárólag nyugdíjasoknak fenntartott helyekre ültek fiatalok, vélhetően a feketepiacot vett jegyekkel - számol be a The Telegraph.

Az ügyben azután indult nyomozás, hogy több közösségi oldalon is terjedni kezdett egy kép a nyitómeccsről, amin egy néző a tolószéke előtt állva nézi a Brazília-Horvátország mérkőzést. A rendőrség ezeket a képeket és a biztonsági kamerák felvételeit is felhasználja.

A gyanú szerint rengeteg, mozgássérülteknek fenntartott helyre szóló jegy került jegyüzérek kezébe, akik ezt a feketepiacon adták el elképesztő haszonnal - az ilyen jegyek ugyanis 1200-12000 euróba is kerülhetnek. A jegyüzérkedést egyébként 1 évnyi börtönnel is büntethetik Brazíliában, ahol volt már a múlt csütörtökihez hasonló „csodás gyógyulás” - 2013 októberében a Flamengo egyik szurkolója kelt fel tolószékéből egy bajnokin.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!