Erzsébet
1 °C
4 °C

Először kellett a gólkamera, balhé is lett

2014.06.15. 23:06 Módosítva: 2014-06-15 23:23:39
Franciaország simán, 3-0-ra verte Hondurast a vb-n egy igen alacsony színvonalú, rugdosódós mérkőzésen. A legérdekesebb és legfontosabb pillanat a második gól volt, futballtörténelmet láttunk.

A Franciaország-Honduras 48. percében Karim Benzema a hosszúba akart belsőzni egy beadást, de a kapufát találta el, a labda onnan a gólvonal felé pattant. Ha nem nyúl bele a hondurasi kapus, Valladares, akkor talán megússzák, de a kezéről a gólvonal felé csorgott a labda. 

Benzema ünnepelt, a kapus integetett, hogy nem volt bent, a brazil Ricci játékvezető viszont a gólvonal-technológia jelzése alapján megadta a gólt. 

A legtöbb visszajátszás alapján nem volt egyértelmű a helyzet, szemre úgy tűnt, nem volt bent a labda, csak egy oldalsó kamera kikockázott felvételén tűnt úgy, hogy valóban átjutott a vonalon. Ezt erősítette meg a technológia is, hiába reklamált Luis Suarez, Honduras szövetségi kapitánya, aki még a francia edzővel, Didier Deschamps-pal is összevitatkozott. Valladeres öngólja érvényes, szabályos gól volt, 2-0-ra vezettek a franciák. 

A gólvonal-technológia a brazil világbajnokságon mutatkozott be, így Valladares öngólja történelmi, korábban egyetlen világversenyen sem határoztak még technológia bevonásával egy vitatott helyzetről. Nagyon kellett is, szinte biztos, ha nincs a kamera, ezt a gólt nem adták volna meg a franciáknak, akik végül 3-0-ra nyertek. 

Négy éve, Dél-Afrikában az angol-német nyolcaddöntőben ennél sokkal egyértelműbb gólt nem adott a játékvezető, azzal egyenlíthettek volna az angolok, de végül 4-1-re kikaptak, és kiestek. 

A francia-hondurasi csoportmeccs egyébként igen gyenge volt, az európaiak begyűrték a jóval gyengébb közép-amerikaiakat, akik inkább csak rugdosódtak. Palaciost és Pogbát már az első félidő közepén ki kellett volna állítani, előbbi 20 perccel később ment is, második sárgával, jogosan: büntetőt is összehozott, amit Benzema lőtt be.

A realosé lett a harmadik, igen nagy találat találat is, a másodikat, a videógólost természetesen öngólnak adták.

Az E csoportban voltak eddig egyedül gyenge meccsek, a Svájc-Ecuador még rosszabb volt a Franciaország-Hondurasnál is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?