Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Van Gaal: Jobb 7-1-re kikapni, mint 11-esekkel

2014.07.10. 11:21

A világbajnokság egyik legmegdöbbentőbb nyilatkozatát a hollandok kapitánya, Louis van Gaal adta. Az argentinok elleni gól nélküli meccsen a tizenegyesrúgások döntöttek, és mivel a csapatából ketten is kihagyták, míg az argentinok nem hibáztak, így továbbmentek.

A kapitánysága után a Manchester Unitedhez szerződő szakembert így idézi a Kicker: „Jobb kikapni 7-1-re, mint tizenegyesekkel.”

Ezzel utalt a németek mészárlására, ahogy a másik elődöntőben kiütötték a házigazda brazilokat. A brazil kapus Julio Cesar azt mondta, bárcsak kikaptak volna az ő potyagóljával 1-0-ra, mint 7-1-re.

Csank Jánosnak is van 7-1-es vereség utáni tapasztalata az 1997-es vb-pótselejtezőről. Azt mondta, minden egyes jugoszláv gól korbácsütéssel ért fel. Ráadásul mivel a születésnapját ünnepelte, ezért a hangszórókból szólt Halász Judit száma („kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod”).

Csank egyébként a szünetben azt nyilatkozta, nem hitte volna, hogy néhány játékosa ilyen béna, és – mint hozzátette – biztosan nem azt mondja majd a csapatnak az öltözőben, hogy csak így tovább.

Csank a félidőben


  • Bérelnék
  • Hírek