István, Vajk
17 °C
34 °C

Van Gaal már egy hete kitalált mindent

2014.06.13. 23:45 Módosítva: 2014-06-13 23:54:08

Robin van Persie Spanyolország megsemmisítése (5-1) után így értékelte a győzelmet.

„Hihetetlen és fantasztikus. Nemcsak saját magunk, hanem Hollandia álma is teljesült a címvédő legyőzésével. Bár ilyen különbség a legmerészebb álmainkban sem szerepelt. Ki kell élveznünk ezt a sikert, de akik otthon vannak Hollandiában, nekik sokkal több idejük marad majd erre, mert nekünk még lesz feladatunk Ausztrália ellen, és holnaptól már csakis az újabb győzelem lebeg a szemünk előtt. Őket is le kell győznünk. Az ajtó nyitva áll előttünk” - mondta boldogan a kétgólos csatár, akit a meccs emberének választottak.

Nemcsak őt, hanem másik két sárga lapos társát (de Guzman, de Vrij) is lecserélte a kapitány, nehogy véletlenül kapjanak még egyet, ezzel pedig nehéz helyzetbe hozzák magukat. 

Majd a szövetségi kapitány Louis van Gaalt magasztalta. Első mondatában kifejtette, mennyire összeillesztette a társaságot, pedig Hollandia rendszerint négy védővel szokott játszani, míg most a 3-5-2-t és az 5-3-2-t variálták.

„Egy hete ezt a játékot gyakoroltuk, mindent kitalált a stáb, és minden úgy történt a pályán, ahogy ők előre megjósolták nekünk. Azt mondta, menni fog a játék, ne aggódjunk. A középpályát uraltuk, hátulról pedig átlőttük a spanyolokat. Ez pedig a mester érdeme.”

Arjen Robben arra figyelmeztetett, semmiképp sem szabad a felhők közt járniuk, mert egy pillanat alatt nagyot zuhanhatnak. Abban bízik ugyanakkor, hogy ez a játék csak a kezdet, még ennél is jobbak lesznek.

"Hátrányban is nyugodtak voltunk, ez egy nagyon fontos dolog. Szép gólokat lőttünk utána, ha pedig így érjük el a célunkat a világbajnok ellen, mindenki libabőrös lesz. A négy védős játék feladásával elégedett vagyok, de ilyen eredmény után ez nem is lehet kérdés."

Loius van Gaal az 5-3-2-es játékrendszerről azt mondta: lélekben már felkészült arra, hogy a második félidőben már 4-3-3-ban játszanak, aztán gólt fejelt van Persie a szünet előtt.

"Az a legjobb érzés, hogy hatot is lőhettünk volna. Vagy hetet. De ha nem verjük Ausztráliát, akkor semmit sem ér a pazar játékunk" - összegzett.