Jenő
-3 °C
6 °C

Van Gaal már egy hete kitalált mindent

2014.06.13. 23:45 Módosítva: 2014-06-13 23:54:08

Robin van Persie Spanyolország megsemmisítése (5-1) után így értékelte a győzelmet.

„Hihetetlen és fantasztikus. Nemcsak saját magunk, hanem Hollandia álma is teljesült a címvédő legyőzésével. Bár ilyen különbség a legmerészebb álmainkban sem szerepelt. Ki kell élveznünk ezt a sikert, de akik otthon vannak Hollandiában, nekik sokkal több idejük marad majd erre, mert nekünk még lesz feladatunk Ausztrália ellen, és holnaptól már csakis az újabb győzelem lebeg a szemünk előtt. Őket is le kell győznünk. Az ajtó nyitva áll előttünk” - mondta boldogan a kétgólos csatár, akit a meccs emberének választottak.

Nemcsak őt, hanem másik két sárga lapos társát (de Guzman, de Vrij) is lecserélte a kapitány, nehogy véletlenül kapjanak még egyet, ezzel pedig nehéz helyzetbe hozzák magukat. 

Majd a szövetségi kapitány Louis van Gaalt magasztalta. Első mondatában kifejtette, mennyire összeillesztette a társaságot, pedig Hollandia rendszerint négy védővel szokott játszani, míg most a 3-5-2-t és az 5-3-2-t variálták.

„Egy hete ezt a játékot gyakoroltuk, mindent kitalált a stáb, és minden úgy történt a pályán, ahogy ők előre megjósolták nekünk. Azt mondta, menni fog a játék, ne aggódjunk. A középpályát uraltuk, hátulról pedig átlőttük a spanyolokat. Ez pedig a mester érdeme.”

Arjen Robben arra figyelmeztetett, semmiképp sem szabad a felhők közt járniuk, mert egy pillanat alatt nagyot zuhanhatnak. Abban bízik ugyanakkor, hogy ez a játék csak a kezdet, még ennél is jobbak lesznek.

"Hátrányban is nyugodtak voltunk, ez egy nagyon fontos dolog. Szép gólokat lőttünk utána, ha pedig így érjük el a célunkat a világbajnok ellen, mindenki libabőrös lesz. A négy védős játék feladásával elégedett vagyok, de ilyen eredmény után ez nem is lehet kérdés."

Loius van Gaal az 5-3-2-es játékrendszerről azt mondta: lélekben már felkészült arra, hogy a második félidőben már 4-3-3-ban játszanak, aztán gólt fejelt van Persie a szünet előtt.

"Az a legjobb érzés, hogy hatot is lőhettünk volna. Vagy hetet. De ha nem verjük Ausztráliát, akkor semmit sem ér a pazar játékunk" - összegzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?