Botond, Mózes
EUR 385,11 Ft
USD 369,70 Ft
12 °C
29 °C

A braziloknak a vb-győzelem fontosabb a rendezésnél

2014.06.02. 12:17

Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára reméli, hogy a brazil válogatott sokáig versenyben lesz a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

„Mindig abban reménykedünk, hogy a házigazdák a lehető legtovább szerepelnek a tornán. Ez jót tesz a vb-nek és a hangulat is jobb az országban" – nyilatkozott a francia sportdiplomata az O Globo című újságnak.

Ahogy fogalmazott, ő úgy látja, Brazília számára szinte fontosabb a válogatott jó szerepelése, mint az eredményes és sikeres lebonyolítás.

A világbajnokság előkészületeivel kapcsolatban Valcke azt mondta: mindenki hibázott abban, hogy túl későn kezdték el a munkát. Hozzátette: amikor Brazília 2007 októberében megkapta a rendezés jogát, a FIFA teljesen a 2010-es dél-afrikai vb-vel volt elfoglalva, amellyel szintén akadtak feladatok.

„És Brazília először a dél-afrikai torna után kezdett hozzá a munkához. Ez talán túl késői időpont volt" - mondta.

Az idei vb mérkőzéseit 12 stadionban rendezik, ezek közül több csak késve készült el, vagy még mindig nincs teljesen készen. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek