Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A braziloknak a vb-győzelem fontosabb a rendezésnél

2014.06.02. 12:17

Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára reméli, hogy a brazil válogatott sokáig versenyben lesz a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

„Mindig abban reménykedünk, hogy a házigazdák a lehető legtovább szerepelnek a tornán. Ez jót tesz a vb-nek és a hangulat is jobb az országban" – nyilatkozott a francia sportdiplomata az O Globo című újságnak.

Ahogy fogalmazott, ő úgy látja, Brazília számára szinte fontosabb a válogatott jó szerepelése, mint az eredményes és sikeres lebonyolítás.

A világbajnokság előkészületeivel kapcsolatban Valcke azt mondta: mindenki hibázott abban, hogy túl későn kezdték el a munkát. Hozzátette: amikor Brazília 2007 októberében megkapta a rendezés jogát, a FIFA teljesen a 2010-es dél-afrikai vb-vel volt elfoglalva, amellyel szintén akadtak feladatok.

„És Brazília először a dél-afrikai torna után kezdett hozzá a munkához. Ez talán túl késői időpont volt" - mondta.

Az idei vb mérkőzéseit 12 stadionban rendezik, ezek közül több csak késve készült el, vagy még mindig nincs teljesen készen. (MTI)