Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A brazilok 42%-a hallani sem akar a vb-ről

2014.06.03. 13:59

A brazilok 51 százaléka áll már csak a hazai rendezésű labdarúgó-világbajnokság mellett egy friss közvélemény-kutatás szerint.

A tíz nappal a rajt előtt közzétett felmérésből az derült ki, hogy a semlegesek mellett 42 százalék kifejezetten ellenzi a brazíliai vb-t. A februári szondázáskor még magasabb volt a támogatottság, a torna mellett 58, míg ellene 38 százaléknyian voltak, írja az MTI. 

Több tüntetés is volt az utóbbi időben Brazíliában, az őslakosok, a tanárok, a hajléktalanok is demonstráltak, szerintük a brazil kormány az ország lehetőségeihez képest jóval többet költöt a vb-rendezésre. 

Az Ibope intézet adatai szerint a megkérdezettek 71 százaléka szeretné, ha minden rendben lenne a világbajnokság idején, 11 százaléka éppen ellenkezőleg foglalt állást, 14 százalék egyik verziót sem választotta, négy százalék pedig azt mondta, nem tudja. 

Arra a kérdésre, hogy mit vár a vb-től, 59 százalék azt reméli, sikeres lesz, 22 százalék viszont arra számít, hogy kudarccal végződik, 12 százaléknak mindegy, hét százalék pedig nem tudott felelni. A közvélemény-kutató emberei május 15. és 19. között Brazília 140 településén 2002 embert kérdeztek meg.