Jácint
17 °C
31 °C

A brazilok 42%-a hallani sem akar a vb-ről

2014.06.03. 13:59

A brazilok 51 százaléka áll már csak a hazai rendezésű labdarúgó-világbajnokság mellett egy friss közvélemény-kutatás szerint.

A tíz nappal a rajt előtt közzétett felmérésből az derült ki, hogy a semlegesek mellett 42 százalék kifejezetten ellenzi a brazíliai vb-t. A februári szondázáskor még magasabb volt a támogatottság, a torna mellett 58, míg ellene 38 százaléknyian voltak, írja az MTI. 

Több tüntetés is volt az utóbbi időben Brazíliában, az őslakosok, a tanárok, a hajléktalanok is demonstráltak, szerintük a brazil kormány az ország lehetőségeihez képest jóval többet költöt a vb-rendezésre. 

Az Ibope intézet adatai szerint a megkérdezettek 71 százaléka szeretné, ha minden rendben lenne a világbajnokság idején, 11 százaléka éppen ellenkezőleg foglalt állást, 14 százalék egyik verziót sem választotta, négy százalék pedig azt mondta, nem tudja. 

Arra a kérdésre, hogy mit vár a vb-től, 59 százalék azt reméli, sikeres lesz, 22 százalék viszont arra számít, hogy kudarccal végződik, 12 százaléknak mindegy, hét százalék pedig nem tudott felelni. A közvélemény-kutató emberei május 15. és 19. között Brazília 140 településén 2002 embert kérdeztek meg.