Endre, Elek
17 °C
30 °C

Túl nagy lenne a kockázat Rossival

2014.06.04. 09:49

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány szerint túl nagy kockázatot jelentett volna a súlyos térdsérüléséből májusra felépült Giuseppe Rossi szerepeltetése a jövő csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, ezért hagyta ki végleges, 23 fős keretéből a csatárt.

A szakvezető kedden este, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés sajtótájékoztatóján beszélt részletesen a Fiorentina támadójának mellőzéséről, kiemelve, hogy meglepte mennyire nagy port vert fel Olaszországban a döntése.

"Nem számítottam ekkora felháborodásra Rossi miatt, ezért szeretném most tisztázni, mi is történt - mondta Prandelli. - Egyszerűen nem vállalhattam ekkora kockázatot, figyelembe véve a válogatott, a szurkolók és a Fiorentina érdekeit is."

A szakvezető elmondta, hogy eredetileg már a bő keretbe sem akarta meghívni a januárban megsérült támadót, ám végül mégis adott neki egy esélyt. A végső döntést pedig a csapat múlt szombati, írek elleni barátságos mérkőzését (0-0) követően hozta meg, amelyen Rossi több mint 60 percet játszott.

"A meccs előtt azt mondtam neki, hogy olyan csatárt akarok látni a pályán, aki úgy is játszik mint egy csatár, s mindezek felett extrát is tud nyújtani, de sajnos nem azt láttam, amit szerettem volna" - fejtette ki a kapitány.

Cesare Prandelli 23 fős keretébe öt csatárt válogatott be: Mario Balotellit, Antonio Cassanót, Alessio Cercit, Lorenzo Insignét és az olasz gólkirály Ciro Immobilét. Az olaszok a vb-n Angliával, Uruguayjal és Costa Ricával szerepelnek egy csoportban.