Olivér
4 °C
8 °C

Prandellit nem zavarja a kínos döntetlen

2014.06.05. 11:30

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány nem lát okot az aggodalomra, annak ellenére sem, hogy csapata szerdán csak 1-1-es döntetlent játszott Luxemburg válogatottja ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

A kínos döntetlen után a szakvezető meglepően nyugodt volt a sajtótájékoztatón, melyen azt hangsúlyozta, az eredmény sokadlagos egy ilyen mérkőzésen.

"Nem láttam semmi olyat, amiért aggódnom kellene, éppen ellenkezőleg" - mondta a nemzeti együttessel két éve Európa-bajnoki ezüstérmes szakember. - "Most nem az eredményről, vagy a meccsen nyújtott teljesítményről kell beszélni, a játékosok fizikai állapota a legfontosabb, márpedig a futballistáim kitűnő állapotban vannak."

Prandelli elismerte, hogy még nem elég élesek játékosai, ám a felkészülés lényege, hogy Brazíliában legyenek a legjobb formában.

"Pszichológiai szempontból egy világbajnokságra készülő együttes tagjai csak túl akarnak lenni az ilyen meccseken. Nem igazán ütköztünk, s alapjában véve nem volt meg a tűz, a győzni akarás a játékosokban" - összegezte a döntetlen okait a kapitány.

Az olasz keret csütörtökön utazik Brazíliába, ahol jövő szombaton Manausban játssza Anglia ellen első csoportmérkőzését.