Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhagyja a Liverpoolt Gerrard

2015.01.02. 09:34 Módosítva: 2015-01-02 10:14:29

A nyáron elhagyja a Liverpoolt Steven Gerrard. A 34 éves kapitány 17 év után vált klubot, és az biztos, hogy nem Angliában folytatja. A Pool novemberben ajánlott neki új szerződést, de nem írta alá. A Liverpool hivatalosan is megerősítette a váltást.

Steven Gerrard vélhetően egy amerikai csapathoz szerződik, a BBC szerint az LA Galaxy vagy a New York Red Bulls lehet az új állomás.

Gerrard január elsején két tizenegyesgólt szerzett Leicester ellen a 2-2-re végződő angol bajnoki mérkőzésen.

Pályafutása

Gerrard a Liverpoolban 695 mérkőzést játszott és 180 gólt szerzett. 2003 óta ő a csapatkapitány. Nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát, bajnoki címet azonban nem.

December elején Brendan Rodgers vezetőedző még azt mondta, új szerződést kínálnak a csapatkapitánynak. Hozzáfűzte viszont, hogy mivel a futballista már 34 éves, valószínűleg nem fog olyan sok lehetőséget kapni a jövőben, mint eddig. Gerrard a válogatottságot ugyan a 2014-es brazíliai világbajnokság után lemondta, októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni. (MTI)

„Életem legnehezebb döntését hoztam meg. A családom és én is nagyon sokat gyötrődtem ezen – közölte Gerrard egy közleményben – Azért is most történt a bejelentés, hogy a menedzser és a csapat figyelmét ne tereljék el a sorsomról szóló pletykák.”

„A Liverpool Football Club hosszú ideje meghatározó része az életünknek, ezért is nehéz, de úgy érzem, hogy mindenki számára ez a legjobb megoldás. A játékot folytatom, és bár most még nem tudom megmondani, hogy hol, az biztos, hogy nem egy rivális klubnál. A Liverpool ellen nem lépek pályára, ezt sosem tudnám megtenni.”

„Azért döntöttem így, mert valami újat akarok kipróbálni a pályafutásom és az életem során. Szeretném elkerülni, hogy a visszavonulásom után legyen bármi is, amit megbánhatnék. Nem tudom eléggé meghálálni Brendan Rodgersnek, a tulajdonosoknak és mindenkinek a klubnál, hogy ilyen jól kezelték a helyzetet, nyugodt szívvel távozhatok. Szintén köszönetet szeretnék mondani a csapattársaimnak és a szakmai stábnak a támogatásukért. Nagyon remélem, hogy egyszer visszatérhetek,, és újra a Liverpool szolgálatába állhatok.”

„Egyvalamit szeretnék még leszögeznék: az utolsó pillanatáig minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelemhez segítsem a Liverpoolt, mint ahogy tettem eddig is. Az utolsó üzenetem pedig azokhoz szól, akik miatt a világ legnagyszerűbb klubja a Liverpool, a szurkolókhoz. Kiváltság titeket képviselni játékosként, csapatkapitányként. Élveztem minden másodpercét, és a legőszintébben kívánom, hogy szépen fejezzem be azt a szezont és a liverpooli karrieremet.”