Friderika
10 °C
18 °C

Máshogy is alakulhatott volna CR karrierje, ha elfogadja a kiscsapat ajánlatát

2015.01.02. 17:10

Amikor Cristiano Ronaldo még tizenhat évesen a Sportingban futballozott, nemcsak a Manchester United nézte ki magának, hanem az akkor még az angol első osztályban szereplő Birmingham City is. 

A kiscsapat gyorsan ajánlatot tett a fiatal játékosért, hatmillió fontot adtak volna érte, de Ronaldo nem fogadta el a neki kínált szerződést, és inkább a Manchester Unitedbe igazolt.

A történetet a Birmingham korábbi társtulajdonosa, David Sullivan mesélte el, aki ma már West Ham tulajdonosa. Sullivan szerint minden készen állt a leigazolásához, ráadásul akkoriban még nem is volt annyira ismert játékos a portugál. 

A Birmingham City a következő idényben a 12. helyen végzett, majd rá egy évre kiesett az angol első osztályból. Cristiano Ronaldónak volt akkora tehetsége, hogy biztosan nem veszett volna el így sem, de azért valamivel nehezebben indult volna be a pályafutása. 

Voltak korábban arról is sztorik, hogy Messi is kezdhette volna máshol pályafutását, az Arsenal szerette volna leigazolni, az argentint is érdekelte volna az üzlet, de nem kapott munkavállalási engedélyt, úgyhogy végül Barcelona akadémiáján kötött ki.