Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neymar azt hitte, hogy ő Henry

2015.01.05. 09:25

A Barcelona úgy állt ki a Real Sociedad ellen vasárnap, hogy Lionel Messi és Neymar is csak a padon ült, ám amikor még a félidőben is a hazaiak vezettek, Luis Enrique szép sorban elkezdte pályára küldeni a legjobbjait.

Messi beleszürkült a mezőnybe, de Neymar minden trükköt bevetett, hogy legalább az egyenlítés meglegyen. Például azt, amivel a meccs utolsó másodperceiben rukkolt elő, amikor a kirúgással próbálkozó Rullitól lopta el a labdát, majd indult meg vele a kapu felé.

Szabályos volt Neymar gólja?

  • 3577
    Igen, meg kellett volna adni
  • 1452
    Jól döntött a bíró, Neymar támadta Rullit

A brazil azonnal lecsapott a labdára, amint az argentin kapus elengedte azt, hogy kirúgja a kezéből, de Carlos Del Cerro játékvezető hamar visszafújta a cseles megoldást. Rulli sem nagyon értette, mi történik, egyből reklamált is a sípszóért, de ennyivel nem érte be a bíró, aki még egy sárgát is adott Neymarnak.

Mivel a labda már nem Rulli kezében, hanem a levegőben volt, így a szabályok szerint támadhatóvá vált, legalábbis a brazil szerint, de a bíró mégis visszafújta. Thierry Henry még az arsenalos időkben számtalanszor próbálkozott ugyanezzel a trükkel, de az angol bírók is rendre visszafújták a megmozdulást, mint például 2003-ban a Blackburn ellen is.

Hogy ön mit gondol a gólról, azt a szavazódobozban elmondhatja.