Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A Chelsea már lépett: kifizetné a 250 millió eurós lelépési pénzt

2015.01.07. 11:34

Nem kellett sokat várni, hogy a Chelsea támadásba lendüljön, miután kiderült, hogy komoly problémák vannak a Barcelona-edző Luis Enrique és a Barca legnagyobb sztárja, Lionel Messi között. 

Az angol klub képviselői állítólag már felhívták telefonon Messi apját, hogy megnyissák az utat az argentin futballista érkezéséhez. A Rac1 adóra hivatkozó Sport.es szerint a Chelsea-nek nagyon komolyak a szándékai, a 250 millió eurós kivásárlási díjat is kifizetnék a Barcelonának, hogy megszerezzék a világsztárt, aki új életet kezdhetne Londonban. Ha ezt megteszik, és Messi is benne van, a Barcelona tehetetlen, hogy megtartsa az argentint. Korábban arról is lehetett hallani, hogy az egyik nagy sportszergyártó is beszállna az üzletbe. 

Messi legnagyobb barátja, Cesc Fabregas - együtt nevelkedtek a Barcánál - már nyár óta a Chelsea-ben játszik, és egészen biztosan lobbizni fog a játékosnál, illetve a klubnál is a váltásért. Ráadásul feleségeik is legjobb barátnők. Fabregas korábban nem is tagadta, szeretné, ha Messi követné Londonba. Az is az eligazolás felé lökheti Messit, hogy neki és apjának is meggyűlt a baja a spanyol adóhatósággal, és állítólag úgy érzi, a klub magára hagyta ezzel a problémával. 

Már el is képzelték Messit Chelsea-mezben
Már el is képzelték Messit Chelsea-mezben

Ami az átigazolást megnehezítheti, hogy a Chelsea-t José Mourinho edzi, aki sosem volt Messi első számú rajongója, és a futballista sem mondható a trénerzseni tisztelőjének.

A feszültség Barcelonában azután tetőzött, hogy Messi kihagyta a csapat hétfői nyilvános edzését gyomorfájdalmak miatt. Luis Enrique biztos volt benne, Messi kamuzik, és formálisan meg akarta büntetni. Ezt viszont már három csapattárs, Xavi, Iniesta és Piqué sem hagyta szó nélkül, állítólag lebeszélték a szakembert, mert beláthatatlan következményei lettek volna a dolognak. Messi azért lógott az edzésről, mert a hétvégén padoztatta őt és Neymart is Luis Enrique, így ki is kaptak a Real Sociedadtól.

A hírek szerint Xaviék szerdán ülnek le beszélgetni Messivel, hogy mentsék a menthetőt, és megpróbálják helyrehozni, amit még lehet. A Sport.es szerint a probléma viszont sokkal súlyosabb, Messi és Luis Enrique már hónapok óta nem beszélnek, és valójában sosem voltak jóban.

Közben Luis Enrique helyzete is egyre bizonytalanabb, főleg azok után, hogy hétfőn kirúgták a sportigazgató Andoni Zubizarretát, aki őt a klubhoz vitte vezetőedzőnek.