Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Termálvízzel fűtik majd a pályát, bemutatták a 800 milliós pápai stadion terveit

2015.01.10. 12:42

Már a nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a pápai Perutz Stadionban, a tervek szerint 800 millió forintos állami beruházással építik át az NB I.-ben tizenkettedik helyen álló klub otthonát, szombaton az új aréna látványterve is felkerült a honlapjukra

Épül egy 820 férőhelyes fedett lelátóval egybeépített új székház, a főlelátót befedik, a vendégszektor helyén  ülőhelyekkel ellátott modern lelátót húznak fel. Kicserélik a centerpálya gyepét, ezt a közeli Várkertfürdő elfolyó termálvizével fűtik majd fel, és egy modern LED-kijelzőt is elhelyeznek majd az új stadionban. Új parkolóhelyek is lesznek a létesítmény mellett, az egészet videón is meg lehet nézni. A tervek szerint az év végére már kész is lesz az aréna. 

A pápai Perutz Stadionban még a második fordulóban, a Ferencváros elleni bajnokin voltak a legtöbben, akkor 3500 ember ment ki, ezután 400 és 1000 fő között mozgott a nézőszám a magyarfutball.hu adatai szerint. Őszi nagy NB I.-es körképünkből Pápa sem maradt ki, tapasztalatainkról itt olvashat

A Debrecen és a Ferencváros stadionja után több NB I.-es klub stadionját is átápítik, felújítják, októberben például a Diósgyőr otthonát kezdték el bontani, ott várhatóan 2016 nyarára végeznek a munkálatokkal. Nemcsak az élvonalban, hanem az NB II.-ben is több csapat is új arénát kap.