Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bal vagy jobb? Labdaszedő nyert meccset az Ázsia-kupán

2015.01.12. 13:47

A labdaszedő jó tanácsot adott a kínai kapusnak, aki tizenegyest védett. Országa ennek is köszönhetően nyert Szaúd-Arábia ellen az Ázsia-kupán.

Kína a C csoport első fordulójában meccselt Szaúd-Arábiával, és végül a 81. percben szerzett góllal győzte le 1-0-ra.

A vezetést azonban a szaúdiak is megszerezhették volna. A 62. percben Naif Hazazi rúghatott büntetőt, de Vang Talej (Wang Dalei) kapus jó irányba vetődött, kivédte a bal alsó sarokba tartó lövést.

Nem tudni, hogy a kapus magától is azt a sarkot választotta volna, de az biztos, hogy Vang Talej  tanácsot is kapott. A tizenegyes előtt a háta mögött álló labdaszedő fiút is megkérdezte, mit tenne, és ő javasolta neki a bal sarkot.

„Megfordult és miközben a hálónál állt, azt kérdezte: bal vagy jobb? Pardon, kérdeztem vissza. Újra ezt mondta, bal vagy jobb. Azt mondtam végül: bal" – nyilatkozta Stephen White.

A tanácsa bejött, a kapus meg is köszönte neki, átölelte a 12 éves brisbane-i fiút.