Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckenbauer: Igazságtalan a döntés

2015.01.13. 09:22

Az elismert német szaklap, a Kicker olyan címmel tudósított a hétfői zürichi Aranylabda-gáláról, hogy a portugál Cristiano Ronaldo megakadályozta a teljes német uralmat, hiszen a nőknél Nadine Kessler, az edzőknél pedig a világbajnok válogatott kapitánya, Joachim Löw lett a győztes.

A lap amúgy megszavaztatta az olvasóit, miután kiderült, hogy a Real csatára futott be, és 40 százalék ezzel egyetért, értelemszerűen a másik 60 százalék inkább Manuel Neuert látta volna szívesen az első helyen.

Löw a választás előtt azt mondta, csalódást jelent neki, ha nem Neuer lesz a végső győztes. Miután kiderült az eredmény, tartotta álláspontját, de nem fejtette ki, miért nem felhőtlenül boldog. Hiszen a legjobb edző mégiscsak ő lett, és érthetően arról a díjról beszélt hosszabban, amit a csapatnak köszönhet.

A korábbi aranylabdás és világbajnok, Franz Beckenbauer a szavazás után nem kertelt. „Igazságtalan döntés született. Úgy látszik, ez a szavazás nem a sikerességről, az eredményekről, hanem a fellépésről szólt. A cselekről, trükkökről, gólokról, amit a nézők nyilván szívesebben látnak, mint egy-egy remek védést. Jó lenne azért megnézni a pontos szavazást. Ronaldo eltűnt a világbajnokságon, de előtte és utána a látvány mellette szólt.”

Neuer ettől még mint a győzelem napjára tekint a hétfői eredményhirdetésre, hiszen a legjobb háromba legalább bekerült, és kapustól az sem kis teljesítmény.

„Mosolyogva fogok innen hazamenni. 2014 csúcsév marad a számomra, örökre úgy fogom őrizni az emlékeimben” - összegzett, és visszarepült Katarba, ahol társai edzőtáboroznak.