Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Komolyan aggódunk É-Korea futballválogatottjáért

2015.01.14. 13:04

Az észak-koreai futballválogatott Szaúd-Arábia elleni csoportmérkőzéséből kisebb katasztrófa lett az Ázsia-kupán szerdán. 

A vezetést még ők szerezték meg a 10. percben, de aztán a szaúdiak fordítottak, és az 56. percben jött az igazán kínos jelenet, amikor az egyik észak-koreai védő belerúgta a labdát a csatár Al Sahlawiba, miközben a kapusa is rástartolt a labdára.

Az egésznek az lett a vége, hogy a szaúdinak már csak az üres kapuba kellett gurítania. A koreaiak hiába reklamáltak és veszekedtek egymással, a gól érvényes volt.

És még nem volt vége, mert a 77. percben egy szaúdi támadás végén az észak-koreai Jon-Dzsik Li a gólvonal előtt kézzel ért bele a lécről kipattanó labdába. Már maga a kiállítást érő mozdulat is röhejes volt, mert sikerült elkerülniük a gólt, a labda lejött a lécről, erre ő csinált belőle egy büntetőt.

A tizenegyes sem volt sima, mert Al Abid lövését kapufára tolta ugyan Guk Ri kapus, a labda végiggurult a gólvonalon, aztán a másik kapufáról kipattant. Természetesen a büntetőrúgó ért oda elsőként, és bekotorta.

A végeredmény kiütés, 4-1-es szaúdi győzelem lett. Észak-Koreának ez már a második veresége volt a tornán, az előző fordulóban Üzbegisztántól kaptak ki. Egy meccsük még van a csoportban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!