Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaszországban is bevezetik a gólvonal-technológia

2015.01.14. 19:19

A következő szezonban debütál az olasz labdarúgó-bajnokságban a gólvonal-technológia - jelentette be Carlo Taveccio, az olasz futballszövetség (FIGC) elnöke szerdán.

A szervezet vezetője azután közölte a hírt, miután a technológia bevezetésének lehetőségeit vizsgáló munkacsoport meghozta az erre vonatkozó döntést.

A FIGC decemberben elvetette a technológia alkalmazásának ötletét, s létrehozta a profi ligákat képviselő szakemberekből, játékvezetőkből és szakértőkből álló bizottságot, amely a rendszer bevezetésének költségeit, valamint a megvalósíthatóságot vizsgálta meg.

A tavalyi brazíliai világbajnokságon használt, az angol Premier League-ben már működő, Németországban pedig a következő szezon elején bevezetésre kerülő rendszer arra alkalmas, hogy megállapítsa, a labda teljes terjedelmével áthaladt-e a gólvonalon.