Piroska
3 °C
3 °C

Két magyar aréna is az Év Stadionja-szavazásán

2015.01.19. 13:42

Igazán büszkék lehetünk a jelen magyar futballt meghatározó stadionprojektekre, ugyanis két aréna is bekerült abba a harminckettőbe, amelyből egy stadionokkal foglalkozó szakportálon a legszebbet lehet megszavazni

Melyik a szebb?

  • 616
    A ferencvárosi
  • 449
    A debreceni
  • 203
    Nem is szépek

A lengyel Stadiony.net és az angol Stadiumdb.com közös voksolásán február 17-ig szavazhatunk a Ferencváros Groupama Arénájára, illetve a Debreceni VSC Nagyerdei Stadionjára, amely méltán került fel erre a listára. A listán olyan stadionok szerepelnek, amelyeket 2014-ben adtak át vagy újítottak fel, és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmasak.

A legtöbb nevezés Brazíliából jött. Nem véletlen, a hetes listán hat olyan stadion szerepel, amely a 2014-es vb-re készült el. A mieink mellett még 10 európai stadionra is lehet voksolni, a magyarok mellett a törökök és a lengyelek adtak két-két helyszínt.

A legdrágább Szingapúrban épült. Az 55 ezer néző befogadására alkalmas Singapore National Stadium négy év alatt készült el, és 1,41 milliárd USA-dollárba került. A Groupama 53,3 millió dolláros, valamint a Nagyerdei Stadion 45,2 milliós költsége kifejezetten eltörpül emellett. Szavazni ezen a linken lehet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!