Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két magyar aréna is az Év Stadionja-szavazásán

2015.01.19. 13:42

Igazán büszkék lehetünk a jelen magyar futballt meghatározó stadionprojektekre, ugyanis két aréna is bekerült abba a harminckettőbe, amelyből egy stadionokkal foglalkozó szakportálon a legszebbet lehet megszavazni

Melyik a szebb?

  • 616
    A ferencvárosi
  • 449
    A debreceni
  • 203
    Nem is szépek

A lengyel Stadiony.net és az angol Stadiumdb.com közös voksolásán február 17-ig szavazhatunk a Ferencváros Groupama Arénájára, illetve a Debreceni VSC Nagyerdei Stadionjára, amely méltán került fel erre a listára. A listán olyan stadionok szerepelnek, amelyeket 2014-ben adtak át vagy újítottak fel, és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmasak.

A legtöbb nevezés Brazíliából jött. Nem véletlen, a hetes listán hat olyan stadion szerepel, amely a 2014-es vb-re készült el. A mieink mellett még 10 európai stadionra is lehet voksolni, a magyarok mellett a törökök és a lengyelek adtak két-két helyszínt.

A legdrágább Szingapúrban épült. Az 55 ezer néző befogadására alkalmas Singapore National Stadium négy év alatt készült el, és 1,41 milliárd USA-dollárba került. A Groupama 53,3 millió dolláros, valamint a Nagyerdei Stadion 45,2 milliós költsége kifejezetten eltörpül emellett. Szavazni ezen a linken lehet.