Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az Iszlám Állam 13 fiatalt végzett ki, mert focimeccset néztek

2015.01.20. 15:29

A Mirror értesülései szerint az Iszlám Állam 13 fiatalt végzett ki azért, mert az iszlám törvényeivel ellentétesen megnézték a Jordánia–Irak-meccset.

A moszuli fiatalok még a múlt héten nézték meg az Ázsia-kupa csoportmeccsét, és azután kapták el őket. Az Iszlám Állam egy stadionban végezte ki őket gépfegyverrel. A Mirror iraki forrásokra hivatkozva azt állítja, néhány helyi is látta a kivégzést, ők azt mondták, hogy hangosbemondón ismertették a fiatalok bűnét.

Arról is beszámoltak, hogy a holttestek sokáig érintetlenül maradtak, mert a szülők a terroristáktól félve nem mertek odamenni hozzájuk.

Az Ázsia-kupa Iránban is konfliktusokat okozott, a válogatott futballistáknak megtiltották, hogy a nekik szurkoló nőkkel szelfizzenek. Ha valaki mégis megteszi ezt, büntetésre számíthat, hogy milyenre, azt eddig nem közölték. A helyi futballszövetség vezetői attól tartanak, hogy a képeket később politikai célból, zsarolásra használnák fel ellenük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?