Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kijogászkodná magát a Barcelona az eltiltásból

2015.01.21. 12:08

Érdekes kiskaput talált a Barcelona a 2016-ig tartó átigazolási eltiltás megkerülésére, sőt, egyből két félmegoldással is élni tudnak, legalábbis spanyol lapok, köztük a katalán Sport.es szerint.

A kiskaput tulajdonképpen a nyelvi megfogalmazás jelentené, a Barcelonát ugyanis az átigazolástól tiltották el szerintük, ami azt jelenti, hogy nem regisztrálhatnak be új játékosokat. De ettől még megvehetik őket, igaz, trükkhöz folyamodva.

A két lehetséges megoldás közül az egyik hasonló lenne Luis Suárez megvételéhez. Az uruguayi játékost október végéig tiltotta el a FIFA a vb-s harapása miatt, de már nyáron Barcelonába igazolt, ahol a csapattal készülhetett. Ez fordított módszerrel is működhet a klub olvasatában, vagyis az új szerzemények edzhetnének náluk, csak tétmeccsen nem játszhatnának.

A másik verzió a játékos számára is sokkal kedvezőbb, hiszen bár a Barcelona megvenné, egy évig, de legalább 2016. január 1-ig visszaadnák kölcsönbe az eredeti klubhoz, hogy addig is játszhasson, amíg a Barcelonánál nem regisztrálhatják.

A FIFA még nem foglalt állást a kérdésben, de várhatóan előbb egyeztetésekre lenne szükség a csapat és a nemzetközi szervezet között. Ez viszont nehézkes lenne azok után, hogy Josep Maria Bartomeu január elején nyíltan hadat üzent a FIFA-nak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!