Móric
9 °C
15 °C

A Barcelona megint kivégzést tartott

2015.01.24. 20:09

A Barcelona január 8. óta harmadszor találkozott az Elchével. Két kiütéses (5-0, 4-0) kupagyőzelem után szombat este a bajnokságban is nagyon fölényesen, 6-0-ra nyert. Pedig a meccs nem egészen így indult.

Az első félidőben Jordi Alba nagyszerű kapáslövése, majd Jonathas kísérlete jelentett veszélyt itt is, ott is, de egyik lövés sem talált kaput. Az Elche bátran futballozott, többször is ügyesen és nyugodtan hozta fel a labdát, bátor támadójátéka okozott nem egyszer zűrt a Barca-védelemben.

A 35. percben, egy vendégszabadrúgásnál nem várta meg a sípszót Messi, beadását Piqué vette mellre, majd úgy vágta be, hogy a labda egy védőn is megpattant.

A második félidő elején Neymar előbb egy nagy helyzetet hagyott ki, majd percekkel később remekül lépett ki, buktatták, a 11-est Messi vágta be az 54. percben. A 60. percben eldőlt minden. Az Elche egyik legjobbja, Fazsr a második sárga lapját is megkapta, az utolsó félórára kevesebben maradt a második félidőt nagy elánnal, de sok hibával kezdő Elche.

Elche-Barcelona 0-6

A 69. percben Neymar ügyesen lépett ki a leshatárról, majd szépen gurította el a kapus mellett a labdát. Kilencven másodperccel később pedig már négy volt a különbség, Messi emelte fel, Neymar kilépett és hat méterről, kapásból vágta be. A 86. percben Bartra adott remek kiugratást Messinek, aki egy csel után, az egyik védő lábai között lőtt az ötödik vendéggólt. Majd a hosszabbításban Neymar harcolt meg egy labdáért, beadását Pedro gurította az üres kapuba.

A győzelemmel továbbra is bajnokság második helyén áll a Barcelona, egy ponttal lemaradva az eggyel kevesebbet játszó Real Madrid mögött.

Primera División, 20. forduló:

Elche–Barcelona 0-6 (0-1)

Atlético Madrid-Rayo Vallecano 3-1 (2-1)

Real Sociedad–Eibar 1-0 (0-0)

Villarreal–Levante 1-0 (0-0)

Cordoba-Real Madrid 1-2 (1-1)