Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nikolics hatékonyabb, mint a Real Madrid

2015.01.26. 15:45

A CIES Futballkutató adatai szerint a spanyol csapatok a leghatékonyabbak a góllövésben. A Real Madrid és a Valencia majdnem minden ötödik kapura lövéséből gól lesz.

A CIES az öt topliga (olasz, francia, spanyol, német, angol) adatait elemezte. Eszerint a Real Madrid a legveszélyesebb, átlagban 5,4 lövésükből lesz gól, a Valencia a második 5,7-tel, míg az Atlético Madrid minden hatodik lövése megy be. A Barcelona a negyedik lett, 6,6-tal.

Az első nem spanyol a Sevillával holtversenyben az ötödik helyen álló Olimypique Lyonnais, mindkét klub 6,7-tel áll. A hetedik helyen három német csapat osztozik, az Eintracht Frankfurt, a Hertha és a Schalke is 6,9 lövésből hoz össze egy gólt. A tizedik helyen a Chelsea és a PSG áll hét lövéssel.

A statisztika külön vizsgálja az első és második félidőt is. Az első félidős gólokban a Valencia a legjobb, 4,6-tal. A második félidősben viszont megint a Real Madrid a legjobb (5,3).

A teljes táblázatot ITT elemezheti ki teljesen.

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége is közzétett egy statisztikát, de a hatékonyságot nem csapat-, hanem játékosszinten méri. Eszerint a videotonos Nikolics Nemanja a legjobb góllövő, ha hinni lehet az adatoknak, átlagban 3,6 lövéséből egy be is megy, jobb tehát a Realnál is. Őt Tisza Tibor követi 6,8-as eredménnyel.