Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Ugyanazért vizsgálják a Real Madridot, amiért a Barcelonát megbüntették

2015.01.26. 14:24 Módosítva: 2015-01-26 14:26:17

Vizsgálat zajlik 18 éven aluliakkal kötött szerződések miatt a Real Madrid ellen, írja a spanyol AS egy szigorúan titkosnak minősített dokumentumra hivatkozva, amelyet megszerzett.

A FIFA több nagy nevű klubot is vizsgál az ifikre vonatkozó szigorú szabályok megsértéséért, legutóbb, decemberben, a Barcelonát súlyosan meg is büntették, a pénzbüntetés mellett egy évre, a 2015-re vonatkozó átigazolási szezontól is eltiltották.

A FIFA ebben a dokumentumban arra kéri a spanyol szövetséget, hogy osszák meg velük a klub összes szerződését a fiatalokkal az elmúlt öt évből, mert a gyanújuk szerint a Real Madrid megszegte a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó nemzetközi szabályokat. A vizsgálatot két 12 éves venezuelai gyerek szerződtetése váltotta ki.

Egyben arra is felszólították a spanyol szövetséget, hogy a Real Madrid széles körű klubkapcsolatrendszerét is világítsák át, ami 22 klubot érinthet, amelyekkel a Real olyan szerződést kötött, hogy az ott nevelkedő játékosokat - korra való tekintet nélkül - bármikor a Real rendelkezésére bocsássák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!