Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Chelsea-Pool nem meccs volt, háború

2015.01.28. 10:46

A Chelsea jutott az angol Ligakupa döntőjébe, hosszabbítás után 1-0-ra győzte le a Liverpoolt. Azon túl, hogy mindkét csapat a hétvégi, FA-kupában elért kudarcát igyekezett feledtetni, nem szabad elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett.

Michael Oliver durva hibái kísérték végig a 120 percet.

Az egész ott kezdődött, hogy az 5. percben egy liverpooli kezezés miatt maradt el a büntető, majd Diego Costa a 12. percben nem kapott piros lapot. A Chelsea csatára – az ismétlések alapján nem véletlenül – úgy megtaposta a Pool török védőjének, Emre Cannak a bokáját, hogy az is csoda volt, hogy a hátvéd folytatni tudna. Bár mindez a bíró orra előtt történt, még a figyelmeztetés is elmaradt.

Talán Oliver is rájött mekkora hibát követett el, ezért nagyvonalúan kirúgást ítélt, amikor a 22. percben Skrtel úgy szerelte Diego Costát, hogy egyszerűen megtaposta a lábát. Ez büntetőt ért volna és minimum lapot a szlovák védőnek.

A második félidőben folytatódott a Costa–Skrtel-párharc, ezúttal a spanyol a Liverpool-védőt taposta meg nagyon brutálisan, csoda volt, hogy a pályán maradhatott. Ahogy az 66. percben a liverpooli Henderseon is szerencsésnek mondhatta magát, hiszen úgy ütött bele kézzel a labdába, hogy volt már egy sárga lapja. Mégis folytathatta. Amiért korábban sárga lapot kapott, az is inkább pirosat ért volna.

Már a hosszabbításban, annak is az első félidejében Steven Gerrard és Diego Costa csapott össze, a spanyol volt szabálytalan, amit Gerrard annyira rossz néven vett, hogy kisebb tumultus alakult ki, amelynek végén mindketten megkapták a sárgájukat.

Costának ekkor már végképp nem kellett volna a pályán lennie. Négy perccel a vége előtt a Skrtel–Costa-háború negyedik fejezeténél a Pool-védő is megkapta a sárgáját, hálás lehet Olivernek, hogy csak az elsőt. Ez pedig egy másik Skrtel–Costa ütközet, a védő nem is a labdára, inkább Costa mozgására figyelt, a vége egy szabálytalan ütközés, igaz ez a felezővonalnál történt.

A meccs után José Mourinho arról beszélt, hogy provokálták játékosát, és megvédte Costát, szerinte csak a hihetetlen akarás miatt tűnt úgy, mintha szándékosan követte volna el a bűneit. A liverpooliak viszont nagyon ki voltak akadva a spanyolra, több olyan képet is posztoltak a helyi újságok, amelyen hol Skrtellel, hogy Gerarddal látható éppen összeakaszkodva.

Az tény, Michael Oliver játékvezető képtelen volt az elején megfékezni az indulatokat, a végére teljesen kicsúszott az irányítása alól a meccs.

A Chelsea a szerda esti Sheffield United–Tottenham-meccs továbbjutójával játssza majd a Ligakupa döntőjét, a másik meccsen a Spurs 1-0-ra nyerte az első meccset.