Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Figo is indul a FIFA-elnökválasztáson

2015.01.28. 14:07

Luis Figo, korábbi 127-szeres portugál válogatott, aranylabdás futballista a CNN-nek azt nyilatkozta, jelölteti magát a FIFA nyári elnökválasztásán. A jelentkezési határidő csütörtök.

Korábban az újrainduló, jelenlegi elnök Sepp Blatteren kívül a francia Jerome Champagne és a volt francia válogatott futballista, David Ginola, a holland Michael van der Praag, illetve a jordániai Ali Bin Husszein herceg jelezte, harcba száll a posztért.

Blatter 1998 óta vezeti a FIFA-t, a voksolás idején már 79 éves lesz. A szervezet hemzseg a korrupciós vádaktól, nemrég belső vizsgálatot is végeztek, de a teljes jelentés még nem került nyilvánosságra. Ez viszont hamarosan megtörténhet, így Blatter újraválasztási esélyei valószínűleg csökkenni fognak.

Figo 42 éves, játszott a Sportingban, a Barcelonában, ahonnan a Real Madridba szerződött, és az Interben. 2000-ben klubváltása a Barcából a Realba minden idők legbalhésabb átigazolása volt a két klub rivalizálása miatt. A mintegy 45 millió eurós transzferdíj akkoriban rekord volt, Figo a világ legdrágább játékosának mondhatta magát.

Figo 2009-ben vonult vissza, az Interből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!