Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Végre: sorfalrevolúció a védekezésben is

2015.01.28. 07:54

Az utóbbi hetekben, hónapokban egy sor különleges szabadrúgás-stratégiával találkoztunk, különleges módszerekkel próbált zavart kelteni a támadó csapat az ellenfél védekezésében. A Milan jutott a ebben a csúcsra.

Eljött az idő, hogy a védekező fél végre válaszoljon, és forradalmasítsa a sorfalállítást: Franciaország történelmileg sikeres forradalmár nemzet, nem lehet véletlen, hogy az OGC Nice tartalékjai próbálkoztak az alábbi variációval:


Infaillible technique de l'OGC Nice sur coup-franc by metro-sports

Zseniális módon a kapust állították a sorfal elé, ami a gólvonalon sorakozott fel. Az eredmény tökéletes, a kapus ugyan hozzá sem tudott szagolni a lövéshez, a védők a vonalon viszont könnyedén kifejelték a labdát.

Persze kellett ehhez, hogy a szabadrúgáslövő annyira megzavarodjon, és könnyedén kapura csavarjon, ahelyett, hogy telibe rúgta volna a labdát. Így tényleg semmi esélye nem volt betalálni.

A jövő kérdése, hogy ezzel a technikával hogyan lehet levédekezni Cristiano Ronaldo, Bale és a többi bombázó lövéseit. Az nehezebb lesz, de a módszer nem reménytelen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?