MLSZ-főtitkár: Dárdaival pengeélen táncolunk, el kell ismerni

2015.02.21. 11:09
Vági Márton szerint nem optimális megoldás, hogy Dárdai Pált, a magyar válogatott szövetségi kapitányát ilyen hamar, és válsághelyzetben nevezték ki a Hertha élére.

„Dárdai úgy tervezi, hogy befejezi a pro-licenszét, várhatóan nyáron megkapja a diplomáját. A karrierje szempontjából az lenne a logikus, hogy valamikor 2016-17-ben kinevezik a Hertha élére, amikor meg van izmosodva, és az is fontos lenne, hogy olyankor nevezzék ki, amikor jó a csapat, jó a körülmény, nem pedig válságfeladatot kap. Ehhez képest így alakultak az eredmények, nekünk ez nem kedvező, szerintem Palinak sem, de elvállalta, segíteni akar ezzel a Herthának. Nekik is olyan volt a helyzet, mint nekünk, hogy úgy gondolták, ez a legjobb megoldás, miközben mindenki tudja, hogy ez nem optimális megoldás. Pengeélen táncolunk, el kell ismerni" - fogalmazott Vági Márton az Inforádió Aréna című műsorában.A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára szerint biztos, hogy azért választotta az elnökség Dárdait, mert nem volt sok alternatíva, nem tűnt tökéletes megoldásnak, még úgy sem, hogy nem volt a Herthához kinevezve. „Az eredmények lehet, hogy igazolják: Pali beviszi a csapatunkat az Eb-döntőbe, megmenti a Herthát a kieséstől, akkor mindenki boldog, de egy csapatot fejleszteni is kell. Palinak a dolga most az, hogy rövid távon mentálisan erősítsen és építsen ki egy csapatkohéziót és elsősorban ezzel győzze le az ellenfeleket. Erre fog rámenni ez az egy év, nem pedig csapatépítésre."

„Szerencsés, hogy az MLSZ szakmai érdekei és a közvélemény hangja egy irányba mutatott, de ez azt is jelenti, hogy szerencsétlen az a helyzet, hogy ennyire rá vagyunk szorulva arra, hogy egy döntés nem lehet csak szakmai, hanem azt is nézni kell, hogyan fogadják. Ez egy nagyon egészségtelen helyzete a magyar labdarúgásnak, hogy szakmai szempontokat fölülbírálnak a kommunikációsak" - hangsúlyozta Vági.

Az MLSZ-főtitkár tavasszal a nézőszám emelkedésére emelkedésére számít az NB I.-ben, de ez időigényes folyamat, illetve szakmailag indkoltnak tartaná, hogy kevesebb magyar bajnoki meccs legyen a tévében, mert az élő mérkőzéseknek nagyobb a varázsuk.  • Hírek
  • Bankszámla