Messin kitört a tizenegyesiszony

2015.02.25. 08:37

Talán jobb is lenne a Barcelona szempontjából, ha Lionel Messi hosszabb távon átengedné a tizenegyeseket Neymarnak vagy bárki másnak, az elmúlt időben ugyanis meglehetősen rossz százalékkal értékesíti azokat.

De hogy mennyire rosszul? A Barcelonában a legutóbbi hét tizenegyeséből csak három ment be, de ha hozzávesszük az argentin válogatottban lőtteket, akkor is csak tízből ötre javul a mutató.

Pedig a Manchester City ellen kedden akár el is dönthette volna a továbbjutást a Bajnokok Ligájában, amikor 2-1-es vezetésnél a 94. percben rúghatott tizenegyest. Csakhogy a lövés elég gyengére sikerült, Joe Hart könnyen hárította, utána viszont még ismételhetett is az argentin: csukafejessel próbálta meg a kipattanót a másik sarokba helyezni, de ezzel is célt tévesztett.

Messi kihagyott tizenegyese

Az elrontott tizenegyes ellenére a meccs után Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője azt mondta, továbbra is Messi marad az első számú büntetőrúgója, hiába van ott a keretben Neymar és Luis Suárez is.

A Barcelona így is 2-1-re nyert idegenben, így jó helyzetből várhatja majd a barcelonai visszavágót március közepén.  • Hírek
  • Hírek