16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Ribéry felvenné a német állampolgárságot

2015.02.26. 13:26

Pályafutása befejezése után is szívesen maradna Németországban, sőt akár a német állampolgárságot is felvenné Franck Ribéry, a Bayern München francia futballistája, írja az MTI.

A Bildben megjelent interjúban a már nyolc éve Bajorországban élő támadó középpályás arra a kérdésre, hogy felvenné-e a német állampolgárságot, úgy reagált: miért ne?

„Jól érzem magam Németországban. Ha úgy döntök, hogy német leszek, azt a családomért teszem" – indokolta válaszát a 31 éves játékos. „Vettem itt egy szép házat, német mentalitással gondolkodom, fiam, Saif Németországban született, egy nap akár a német válogatottban is játszhat."

A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes futballista beszélt arról is, hogy gyerekei jól teljesítenek az iskolában, német barátaik vannak.

„Lányom, Hiziya gyakran tréfálkozik a némettudásomon, és ezen együtt szórakozunk. Én nem az iskolában tanultam németül, hanem a hétköznapi életben" – folytatta.

Ribéry 2007-ben szerződött a Bayern Münchenhez. Németországban európai uniós polgárok nyolc év után kérelmezhetik - sajátjuk mellé - a német állampolgárságot, aminek megszerzéséhez nyelvi teszten és honosítási vizsgán kell sikeresen átesniük.

A játékos sérülés miatt kihagyta a tavalyi vb-t, és elköszönt válogatottól. Korábban többször hangoztatta, hogy hazájában félreismerték őt, és igazságtalanul bántak vele.  • Hírek
  • Hírek