Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A német igazgató elmondta, mi a magyar focisták baja

2015.03.05. 13:14

Az utánpótlás-válogatottak felépítését tartja legfontosabb feladatának Bernd Storck, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden kinevezett sportigazgatója, írja az MTI.

Az 52 éves német szakember csütörtökön az MLSZ telki edzőközpontjában vázolta elképzeléseit. Meglátása szerint a magyar futballnak - akárcsak Dárdai Pál és Király Gábor idejében - most is sok tehetsége van, akiket azonban fejleszteni és fel kell építeni. Storck a Hertha legsikeresebb időszakában, 1996 és 2002 között volt Jürgen Röber másodedzője. 

"Hatalmas kihívás és büszke vagyok rá, hogy egy ekkora futballhagyományokkal rendelkező nemzet kért fel, de hagyjuk a múltat, sikeres akarok lenni" - reagált arra a felvetésre Storck, hogy a magyar válogatott csaknem harminc éve nem szerepelt világbajnokságon, így a közvélemény rendkívül türelmetlen és eredményt vár.

Az új sportigazgató kiemelte, a belga Double Pass céggel - amely a magyar akadémiákról készített átfogó jelentést - is egyeztet majd, az egész országban szeretnének szakmai segítséget nyújtani az utánpótlás-nevelő létesítményeknek.

Storck azt mondta, néhány utánpótlás-találkozót már megtekintett, és úgy gondolja, hogy a fiatal magyar játékosok motiváltak és nyílt gondolkodásúak, ugyanakkor néha szervezetlenül rámenősek a pályán, és a labda nélküli mozgásoknál is látott problémát.

A szakember jelezte, nem prédikálni szeretne majd az akadémiáknak, hanem a német minta alapján tanácsokkal, kiegészítésekkel látná el a klubokat, így inkább ő kérdez majd, hogy mit tehet értük.

Storck legelső feladataként az U17-es válogatottal kapcsolatos teendőket nevezte meg, a gárda ugyanis március 20. és 25. között Telkiben játszik majd Európa-bajnoki selejtezőt a cseh, a skót és a bosnyák csapattal. Mint mondta, az előtte álló rövid időben megpróbálja stílussal felvértezni az együttest.