Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Halilhodžić lett a japán szövetségi kapitány

2015.03.05. 14:09 Módosítva: 2015.03.05. 14:10

A Japán Labdarúgó Szövetség (JPA) Vahid Halilhodžićcsal megegyezett, és hamarosan hivatalosan is kinevezik a válogatott szövetségi kapitányának.

Simoda Maszahiro, a JPA főtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a bosnyák szakember elégedett volt a szövetség által kínált feltételekkel, írja az MTI.

Halilhodžić kinevezése március 12-én válhat hivatalossá, miután a végrehajtó bizottság is elfogadja személyét. A 62 éves Halilhodzic többek között a francia Rennes-nél, a Lille-nél és a Paris Saint-Germainnél is dolgozott, és sikeresen irányította az elefántcsontparti és az algériai válogatottat. Utóbbival a tavalyi világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott, s ott csak hosszabbításban kapott ki a későbbi győztes német együttestől.

A japán válogatott éléről az idei Ázsia Kupa után menesztették a mexikói Javier Aguirrét, akinek utódját a japánok még márciusban meg akarták találni, hogy már az új szakember irányítsa az együttest március végén, a Tunézia és Üzbegisztán elleni felkészülési mérkőzéseken.