A PSG csodával, a Bayern BL-rekorddal negyeddöntős

2015.03.12. 00:24

Óriási meccsen verte ki a Chelsea-t a PSG, 10 emberrel, Ibrahimovicot elveszítve egyenlített kétszer, egyszer a hosszabításban. A Bayern nem hagyott kérdést, igaz emberelőnyben, de 7-0-ra ütötte ki a Sahtart.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Sahtar ellen Ukrajnában 0-0-t játszottak az első meccsen, a szerdai visszavágón a 3. percben - itt is elég szigorúan - kiszórta a bíró a Götzét faultoló Kutchert. A vége 7-0 lett, ami a legnagyobb különbségű győzelem rekordbeállítása, a csúcsot eddig is a Bayern tartotta, két éve a Baselt verték hasonlóan. 

    Chelsea-PSG 2-2

    BL-nyolcaddöntő, visszavágó

    Bayern München (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 7-0 (2-0)

    gól: Müller (4., 52., az elsőt 11-esből), Boateng (34.), Ribéry (49.), Badstuber (63.), Lewandowski (75.), Götze (
    kiállítva: Kucser (3., Sahtar Donyeck)

    Továbbjutott: a Bayern München, 7-0-ás összesítéssel.

  • Szenzációs volt a londoni nyolcaddöntő, a párizsi 1-1 után José Mourinho csapata kedvező helyzetből, továbbjutóként kezdhette a meccset. Pontosan ez a nyugalom látszott a játékosain, nem erőltették a játékot, a párizsiak igyekeztek, de sokat nem értek el az első félórában.

    Akkor jött az első kulcspillanat. Oscar és Zlatan csúszott ugyanolyan távolságból egy szabad labdára, mindketten visszahúzták a lábukat, ennek ellenére csattantak a lábszárak. A svéd találta el jobban a brazilt, a bíró úgy látta, szándékosan, és azonnal kiállította Ibrahimovicot. A csatár nem reklamált, azt érezte ő is, kemény volt, de ez inkább ütközésnek tűnt, mint szándékos vagy nagyon elkésett faultnak.

    Zlatan Ibrahimovic Red Card vs Chelsea

    10 emberrel folytatták a franciák, de Mourinho csapata semmin nem változtatott, kényelmesen tartotta a 0-0-t, csak erre figyelt. A PSG nem adta fel, sőt, az 57. percben Cavani a meccs ziccerét rontotta, amikor már Courtois-t is kicselezte, de maga alól a rövid kapufát találta el a labdával, ami arról mellé pattant.

    A Chelsea csak igyekezett megtartani a labdát, de az sem nagyon sikerült neki, és ha Cavani nincs élete legpocsékabb formájában, újra gólt lőhetett volna, vagy legalább lövésre guríthatott volna vissza az ötösről, de ez se sikerült neki, újabb lehetőség maradt ki.

    A másik oldalon Diego Costa csinálta a show-t, keményen rácsúszott Thiago Silvára, ez sokkal pirosabbnak tűnt, mint Zlatan lapja, de a holland Kuijpers bírónál sárgát ért. D. Costa aztán David Luizzal lökdösődött, majd Marquinhost lökte a földre, de szerencséjére utóbbit a játékvezető nem látta, így az elvárt sárga - és a kiállítás - elmaradt. (Érdekes egyébként, hogy a brazil D. Costa az összes brazil védővel - kivétel Maxwell - összeveszett, a brazilok azért egymással nem nagyon szoktak szemétkedni.)

    A Chelsea a hajrára kissé fölénybe került, jött is a gól, Cahill elé pattant a labda egy kavarodás után, és 11 méterről keményen bevágta, a 80. percben.

    A PSG egy góllal a hosszabbítást elérte volna, és a 85.-ben, szöglet után érkezett is az extázisban, exklubja ellen futballozó David Luiz: fejese a lécről pattant be, bombaerős volt.

    A hosszabbításra a franciák teljesen elfáradtak, az angolok kezdték szétfutni őket. Thiago Silva a 96.-ban buta volt, feltett kézzel ugrott fejelni, valószínűleg nem ért a labdához, de elsőre mindenhonnan úgy tűnt, igen, és a bíró be is fújta a büntetőt. Hazard lezseren, mendietásan begurította a kapus vetődésével ellentétes irányba, majdnem középre.

    25 perce maradt a PSG-nek, ekkor egy gól már a továbbjutást érte nekik. Nem úgy tűnt viszont, hogy megszerzik, teljesen kifulladtak, hiszen ekkorra már majdnem egy meccsnyi idő óta játszottak tízen.

    Egyedül ebben az időszakban volt igazán fölényben a Chelsea, és a hosszabbítás második félidejét is jól kezdte, a 110. percig birtokolta a labdát, futatta a lézengő párizsiakat.

    Csakhogy ekkor, teljesen értehetlen módon, visszaállt a Chelsea. Igaz, hogy Mourinho egész karrierje alatt ezt csinálta, nyert is sok meccset védekezéssel kihúzva, de most hatványozottan volt megmagyarázhatatlan, hogy egy földön fekvő Paris Saint-Germaint miért nem döfött le.

    A PSG-ben annyi maradt, hogy pontrúgásokat harcoljon ki, jöttek a szögletek és a szabadrúgások. Öt perccel a vége előtt aztán Courtois már óriási szöglet utáni fejest védett, a következőnél viszont tehetetlen volt: Thiago Silva ívelt, tízméteres fejese olyan szögben esett a hálóba, hogy azt sehogy sem lehetett volna kiszedni, 2-2.

    A Chelsea-nek hosszabbítással együtt 8 perce maradt a győztes gólhoz, de közel sem került hozzá, a vendégek simán kihúzták a végéig, és 3-3-as összesítéssel a nyolc közé kerültek.

    Egy éve ugyanez a 3-3 Mourinhóéknak jelentett továbblépést a BL-elődöntőbe, most visszavágott a PSG.

    Chelsea vs PSG 2-2 11/03/2015

    A portugál edző valójában saját magát verte a védekező, semmit nem kockáztató taktikájával, ami ezúttal végzetes lett. Nem foghatja semmire: emberelőnyben voltak 90 percet, az ellenfél legjobbját küldték le, D. Costának megkegyelmezett a bíró, befújta nekik a büntetőt, kétszer vezettek, mégis kiestek.

    És nem is fogta semmire, igen sportszerűen ezt mondta: "A PSG jobb volt nálunk, és megérdemli a továbbjutást".

    A PSG a klubtörténet egyik legnagyobb sikerét érte el a döntetlennel, persze a negyeddöntő nem a csúcs, mert 20 éve elődöntőztek is a Milannal.

    Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

    Chelsea (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-2 (0-0, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után

    gól: Cahill (81.), Hazard (96.), illetve David Luíz (86.), Thiago Silva (114.)
    kiállítva: Ibrahimovic (32., Paris Saint-Germain)

    Továbbjutott: Paris Saint-Germain, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

  • az összefoglalókkal.

  • Porto, Real Madrid, Bayern München, Paris Saint-Germain.

    A jövő héten ezek a párosok jönnek majd a BL-ben:

    • Atlético Madrid–Bayer Leverkusen (0-1) és Monaco–Arsenal (3-1) kedden,
    • Barcelona–Manchester City (2-1) és Borussia Dortmund–Juventus (1-2) szerdán.
  • Bayern München–Sahtar Donyeck 7-0, összesítésben 7-0

    Chelsea–Paris Saint-Germain 2-2 hosszabbítás után, összesítésben 3-3

  • 10 emberrel játszva, idegenben verte a tizenegyest is lövő Chelsea-t. Hiába vezettek kétszer is az angolok, előbb David Luiz, majd Thiago Silva fejesgóljaival a PSG a továbbjutó idegenbeli gólokkal. Diego Costa gól nélkül esik ki a BL-ből.

  • Minden PSG-játékosnak fáj mindene, és jönnek a görcsök is.

  • Nem adnak bele mindent, és most nincs is náluk a labda, őrzi a PSG.

  • Van Der Wiel a pályán.

  • De les volt.

  • Odaküldte Van Der Wielt, hogy beálljon, de meggondolta magát. Ezzel is elment egy perc.

  • A másik szögletet már befejelte, hihetetlen. Háromból három fejesgól a PSG-é ebben a párharcban. Fantasztikus ívben rakta be a belga fölött, miközben hátrafelé dőlt. Már a PSG a továbbjutó, 2-2, van még 5,5 perc.

    Thiago Silva vs. Chelsea, 2-2
  • De Courtois hatalmas bravúrral kiszedte a gólvonal elől. Megint szöglet.

  • A Chelsea teljesen visszavett a tempóból... Volt ma már egy ilyen.

  • Pastore váltott tempót, kitette jobbra a csatárnak, de ő hamar elvállalta, csak közben elesett.

  • Messziről jött ugyan, de még a tizenhatosig sem rúgta el a PSG, így pedig nehéz. A túloldalon Diego Costa vágta fölé.

  • A PSG játékosai rettenetesen elfáradtak az emberhátrány miatt.

  • Elvben csak minimális pihenő lesz, és folytatjuk.

  • Ennyiért nem kapnak még egy tizenegyest. A PSG viszont ki sem tudja vinni a labdát, már a félpályánál elvesztik.

  • David Luiz csavarta 30-ról, szépen csapódott, de a belga kapus a helyén volt.

  • Sirigunak kellett kijönnie, mert Drogba csodásan tekerte elé. Hazard elvitte a kapus mellett, Sieiru nem ért a labdához, a belga viszont elesett. Két tizenegyes már sok lett volna?

  • már francia továbbjutást ér, hiszen idegenben rúgott gólokkal előrébb lesznek.

  • Lassan, középre gurította, Sirigu elment jobbra. Újra vezet, újra továbbjutó helyzetben a Chelsea. Tizenegyesek már nem jönnek, ez biztos.

    Hazard vs. PSG, 2-1
  • Kezezés miatt, Thiago Silva ütötte el Zouma elől. El is ismerte.

  • Ebből nincs gól, pedig mindkettő eddig a meccsen abból született.

  • Még a 81. percben, csak nem mondtuk. A franciáknak még van egy cseréje.

  • A Chelsea az ki is használja, Drogba jön a Ramires helyett, vagyis marad a hisztis Costa a pályán, kockáztatva a pirosat. Két csatárra vált tehát Mourinho.

  • Ami nem döntőben volt. Tavaly a Real-Atléti, illetve 2012-ben a Chelsea-Bayern döntő dőlt el így, de abban az évben a Lyon-APOEL és a Napoli-Chelsea is hosszabbításig ment a nyolcaddöntőben. A ciprusi csapat tizenegyesekkel ment tovább, az Chelsea 30 perc alatt elintézte.

  • Perceken belül.