Vencel
13 °C
23 °C

Hajnal, Koman és Leandro is újra válogatott

2015.03.17. 14:23 Módosítva: 2015.04.30. 15:31
Dárdai Pál kijelölte a március 29-i, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretet.

A szövetségi kapitány 24 játékosnak küldött meghívót, közülük néhányan - Guzmics Richárd, Leandro de Almeida, Koman Vladimir és Hajnal Tamás - először szerepelnek Dárdai keretében. A válogatott tagjai hétfőn délben találkoznak Telkiben, és kezdik meg a felkészülést a jövő vasárnapi mérkőzésre.

„Az őszihez képest némileg nehezebb volt a helyzetünk a kerethirdetéskor, mert jelenleg nem mindenki kap állandó játéklehetőséget klubcsapatában- mondta az mlsz.hu-nak Dárdai. - A stáb mintegy negyven játékost figyel hétről hétre, közülük választottuk ki múlt héten a bő, harmincas keretet, majd a hétvégi forduló után jelöltük ki azt a 24 játékost, aki a jövő héten megkezdi a felkészülést Telkiben."

A magyar válogatott kerete

    kapusok:
Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
    védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Guzmics Richárd (Legia Warszawa), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Vanczák Vilmos (FC Sion),  Kádár Tamás (Lech Poznan), Leandro de Almeida (AC Omonia), Simon Krisztián (1860 München)
    középpályások:
Tőzsér Dániel (Watford), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Pintér Ádám (Levadiakosz), Hajnal Tamás (Ferencváros)
    támadók:
Stieber Zoltán (Hamburger SV), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Gera Zoltán (Ferencváros), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Ferencváros), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO FC)

 „Az ellenfél ismeretében több szempontot is figyelembe vettünk a keret kialakításakor, a futballisták formája mellett ezúttal fontosnak tartottuk, hogy elsősorban rutinosabb, illetve nemzetközi tapasztalattal bíró játékosok kapjanak helyet. A szűkített keretből kimaradó játékosokra ezúttal biztonsági tartalékként számítunk. Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához."

Koman Vladimir, a DVTK középpályása csaknem egy év, tavaly május után kapott ismét meghívót, 2014 márciusa után került be újra a Cipruson légiós Leandro de Almeida. Dárdai Pál behívta a fradista Hajnal Tamást, és ott van a keretben Guzmics Richárd is, mindketten a hollandok elleni 1-8-nál voltak legutóbb kerettagok.

Már 14 ezer jegy elkelt

Keddig 14 ezer jegy kelt el a következő Európa-bajnoki selejtezőjére. Csütörtökig a belépők húszszázalékos kedvezménnyel, 2800, 3600, 6400 és 9600 forintért kaphatók, 20-ától a jegyeket teljes áron lehet megvásárolni. Személyesen a Ticket Express négy budapesti irodájában, vagy országszerte a Ticket Express partnerirodáiban lehet megvenni a belépőket. Telt ház esetén összesen 22 ezer néző szurkolhat a csapatoknak, a vendégek 1100 jegyet kaptak. A meccs 20.45-kor kezdődik. (MTI)