Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Sokat kellett várni, ezért nem ült fel egy svéd focicsapat a később lezuhant gépre

2015.03.24. 19:11

A hosszú átszállási időn múlt, hogy nem ült egy komplett svéd futballcsapat az Alpokban lezuhant Germanwings-gépen. A kurd menekültekből alakult Dalkurd csapata három másik gépre foglalt jegyeket, bár eredetileg Düsseldorfba utaztak volna.

A svéd másodosztályban játszó Dalkurd Barcelona mellett edzőtáborozott, kedden indult haza a kísérőkkel együtt 29 fős csapat. „Eredetileg ezzel a géppel mentünk volna Düsseldorfba, de mikor a foglalásnál láttuk, hogy milyen sokat kell várakozni a Stockholm-Arlandára menő csatlakozásra, inkább úgy döntöttünk, hogy három csoportban repülünk. Egy csoport Münchenbe, kettő Zürichbe ment körülbelül másfél órás eltéréssel" –  mondta Adil Kizil menedzser az Aftonbladetnek.

A három gép és a szerencsétlenül járt repülő szinte egy időben volt a levegőben az Alpok felett. A négy gép utasai egyszerre, egy kapunál csekkoltak be a járatokra. „A négyből három gépen ott voltak a játékosaink, nagyon-nagyon szerencsések vagyunk, elég valószerűtlen az egész" – mondta Kizil.

„Amikor leszálltunk, sejtettük, hogy valami nagy dolog történt. Bekapcsoltam a telefonomat, és 200 nem fogadott hívásom volt. Aztán elkezdtünk aggódni a többiekért, mert 30-40 perc különbség volt a landolásaink között. Nem volt velük kapcsolatunk, mert az ő telefonjaik is ki voltak kapcsolva. Vajon mi történt a többi csoporttal? Azt hallottuk, hogy a Düsseldorfba tartó gép zuhant le, de ez még lehetett téves értesülés. Aztán a második csoporttól kaptunk pár hívást Zürichből, így megtudtuk, hogy nem az övék volt" – mondta a sportvezető.