Vendel
6 °C
20 °C

Lőttek a 16 éves Ödegaard realos bemutatkozásának?

2015.03.24. 09:35

A norvég Martin Ödegaard tizenhat évesen igazolt a Real Madridhoz az év elején, és egy darabig úgy nézett ki, hogy rekorderként mutatkozhat majd be a spanyol klubnál, de ebből nem lett semmi. A hírek szerint az elsőcsapatos debütálásra is várni kell még egy darabig.

A skót és spanyol lapok is arról írnak, hogy a Real Madrid inkább egy teljes szezonra kölcsönadná a norvég tehetséget, akinek ugyan nem ment rosszul a Castillában, de azért fejlődnie kell még, mielőtt Carlo Ancelotti a nagyoknál is bedobhatja.

Az egyik lehetőség állítólag a skót Celtic lenne, ahol a norvég Ronny Deila az edző, ő korábban már dolgozott együtt a fiatal tehetséggel a Strömsgodsetnél, és azóta is jóban van a családdal, meg is próbálta leigazolni a játékost. A másik érdeklődő az angol Southampton, az edző Ronald Koeman szintén megpróbátla megszerezni Ödegaard-t. 

Martin Ødegaard - Real Madrid Castilla 2015

A norvég középpályás a Zinedine Zidane által irányított Castillában hét mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett, volt olyan meccs, ahol egy félidő után inkább lehozták, mert kímélni akarták, annyira pocsék talajon rendezték a mérkőzést. 

A Realhoz januárban írt alá, egy darabig cirkusz is volt abból, hogy bónuszokkal együtt akár heti százezer eurót kereshet, a Castilla huszonkét éves csapatkapitánya azt mondta, hogy nem lenne rossz, ha ő is ennyit kapna.