Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

C. Ronaldo: 8 perc alatt mesterhármas

2015.04.05. 13:13

A Real Madrid már az első félidőben elintézte a Granadát a spanyol futballbajnokság 29. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén. Könnyed játszadozás után Karim Benzema a 8. percben leadott kapáslövése volt az első nagy helyzet. Aztán szép lassan felborult a pálya, az elképesztő fölényben játszó Real, élén Cristiano Ronaldóval gyorsan eldöntötte a meccset.

A gólgyártást Gareth Bale kezdte, aki egy védelmi hibát kihasználva, a kaput is kicselezve passzolt néhány centiről a kapuba. Jött C. Ronaldo és nyolc perc alatt mesterhármast vágot.

Előbb James Rodríguez passzát lőtte be oldalról, hét méterről. Aztán a Granada-kapus, Oier segítette gólhoz a portugált, majd jött a legszebb, a 16-os sarkáról, hatalmas lövésébe csak beleérni tudott Oier, és már néggyel ment a Real.

Az első gól

A második

A mesterhármas

A második félidő pedig ugyanott folytatódott, ahol az első befejeződött. Hat perc telt csak el, és jött Karim Benzema, aki kipattanó labdát tíz méterről, nagy erővel bombázta a jobb felső sarokba. Majd a negyedik gólja is meglett Ronaldónak, elég lesgyanús körülmények között. Egy óra sem telt el, és Karim Benzema is duplázott, már hétnél járt a Real.

A vége pedig igazi parádé lett. A Real Madrid kilencig, Cristiano Ronaldo pedig öt gólig jutott. A madridi klub ezzel egy pontra megközelítette az este pályára lépő Barcelonát. Ronaldi 36 gólnál jár, néggyel előzi most Messit.

Cristiano Ronaldo pályafutása során először rúgott egy bajnokin öt gólt. Pályafutása 24. bajnoki mesterhármasa volt (Lionel Messinek is pont ennyi van), ami még rekordot jelent, hogy nyolc perc alatt szerezte, ennél gyorsabban pedig még soha korábban. A portugál eddig bajnoki és nemzetközi meccseken 31-edszer triplázott, egy félidő alatt viszont csak most másodszor.

Real Madrid-Granada 9-1

A Real Madrid 48 éve nem ért el ekkora győzelmet a bajnokságban. 1967. szeptember 17-én a Real Sociedad ellen ugyanígy, 9-1 lett a végeredmény.

Real Madrid–Granada 9-1 (Bale 25., Cristiano Ronaldo 30., 36., 38., 54., 89., Benzema 52., 56., Mainz 83. – öngól, ill. Ibánez 74.)